Locuiesc cu chirie intr-o garsoniera.
In curand expira contractul si nu il voi prelungi, pentru ca doresc sa ma mut in alt cartier.
Intrebare - daca imi expira contractul in data de 12 si eu tot atunci plec, va trebui sa mai achit chiria totala?
Pot pleca mai devreme cu cateva zile inainte sa expire contractul?
De ce alte cheltuieli mai trebuie sa tin cont cand expira contractul?
Multumesc?
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate
Normal va revine obligatia sa notificati oficial locatorul despre interesul rezilerii contractului sa va achitati integral obligatiile chirie +intretinere
Odata ce contractul de inchiriere se apropie de termenul de expirare, nu aveti obligatia de a-l prelungi.
Insa sunteti obligat sa-l anuntati acest lucru pe proprietar cu x zile (10,15 sau 30 zile, in functie de clauzele contractului).
Daca nu-l anuntati pe proprietar si plecati pe 12, acesta are dreptul de a va actiona in instanta pentru prejudiciul creat de faptul ca nu a putut gasi cumparator in perioada imediat urmatoare plecarii dvs, deoarece nu stia de intentia dvs.
Chirasi
demcri
De cateva luni s-au mutat cu un etaj mai jos doi chiriasi. In fiecare zi pun muzica si nu ma pot odihni si nici nu pot invata pentru facultate. Ne-am certat de ... (vezi toată discuția)