avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție imobil care nu are succesiunea la zi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție imobil care nu are succesiunea la zi

Bună ziua,
Sunt interesata sa achiziționez un imobil (casa veche, încă renovabila, zic eu + curte + gradina). Proprietarii (vreo 4 în viata din câte știu) sunt în proces de prin 2016 pentru ca nu se înțeleg care ce are de luat/ de dat. Urmează sa ma întâlnesc cu persoana care a moștenit cea mai mare parte din imobil, care zice ca, dacă "ne înțelegem sa.l cumpăr și achit un avans, astfel încât ea sa poată plăti partea celorlați) ", procesul se încheie și ma pot apuca de renovat :)). Pe mine ma interesează imobilul, dar îl vreau cu actele la zi; din câte am înțeles, sunt în urma cu 2 succesiuni: una după bătrâna proprietara inițială și apoi după soțul d.nei care a moștenit cea mai mare parte din imobil. În speranța că m.am făcut cât de cât înțeleasă, va rog sa.mi spuneți dacă o astfel de situație are șanse de reușită. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 12:33, 17 Iunie 2019
riscați ca imobilul să nu fie atribuit mostenitorului care doreste sa va vanda.
Toți vor sa vândă, atâta timp cât primesc banii pe care.i cer. Sa zicem ca sunt dispusa sa le ofer suma respectiva, dar, având în vedere ca dintre cei care apar în ultimul extras cf, cel puțin 2 nu mai sunt în viata, mai întâi trebuie sa se aducă la zi situația moștenitorilor, înainte sa se poata vinde propriu-zis, corect?

Geanina DRIAN a scris:

Buna seara,
Incheiati acte la NOTAR si solicitati inscrierea prevederilor art. 1544 C.Civ.
Exista sansa ca acel imobil sa nu se atribuie acelei persoane in materialitate si astfel sa va puteti recupera suma platita
da, intai trebuie clarificata situatia mostenitorilor.
in cazul celor decedati, la succesiune vin, prin reprezentare, copiii lor.

Raluca_G a scris:

Toți vor sa vândă, atâta timp cât primesc banii pe care.i cer. Sa zicem ca sunt dispusa sa le ofer suma respectiva, dar, având în vedere ca dintre cei care apar în ultimul extras cf, cel puțin 2 nu mai sunt în viata, mai întâi trebuie sa se aducă la zi situația moștenitorilor, înainte sa se poata vinde propriu-zis, corect?

Geanina DRIAN a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate nou emine emine Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: 4 frati mostenitori, succesiunea facuta in urma cu aproximativ 9 ani. Trei dintre frati sunt decedati, iar actul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru donatie sau iesire din indiviziune emine emine Sunt 4 frati sunt mostenitorii parintilor decedati. Succesiunea a fost facuta in urma cu aproximativ 9 dupa decesul parintlor. Intre timp 3 dintre frati au ... (vezi toată discuția)