avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... POSTA ROMANA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

POSTA ROMANA

Buna ziua
Am cumparat un produs. Nu a corespuns astfel ca l am returnat firmei. Firma mi a inapoiat banii prin mandat postal POSTA ROMANA. Numele folosit de mine in societate si deci si pe respectivul mandat este XYZ in loc de AXYZ cum este in cartea de identitate deoarece nu doresc sa folosesc numele compromis al celui care mi a dat numele AXYZ, Asadar este diferenta de o litera intre cele doua nume.
La posta functionara desi stie f bine ca sunt una si aceeasi persoana deoarece sunt singurul caz de acest fel s a purtat discretionar refuzand sa mi plateasca banii desi foto buletin coincidea cu persoana din fata ghiseului adica eu, apoi a motivat ca mutatia CI este expirata desi era expirata si cand am mai avut alte trimiteri prin POSTA ROMANa. Ce doresc sa subliniez este ca desi oficiantul postal stia practic ca eu sunt persoana indreptatita sa imi plateasca banii si a batut joc de mine deoarece I am cerut sa respecte ordinea si sa ma serveasca pe mine nu persoana care urma dupa mine, probabil o cunostinta a sa. A spus textual "daca vorbeai frumos poate inchideam si eu ochii". Deci totul depinde de bunul plac al oficiantului POSTEI ROMANE? Am intrat de zeci de ori in respectivul oficiu postal de care apartin de ani de zile si pana acum nu am mai fost pus in asa situatie.
Asa ca va rog, deoarece nu am timp sa merg la Evidenta Populatiei, sa imi indicati o modalitate prin care pot primi trimiterile POSTA ROMANA pe adresa unde locuiesc cu sotia mea care nu are timp sa ridice corespondenta mea pt ca are doua slujbe in alt oras, Nu e nicio neintelegere intre noi in privinta asta, ne ridicam reciproc trimiterile cand avem timp, dar uneori nu este posibil iar in cazul de fata am fost impiedicat sa ridic niste bani de care chiar aveam nevoie in acel moment si oficiantul s a comportat subiectiv, abuziv, discretionar lipsindu ma de un mijloc de trai.

In alta ordine de idei cum as putea sa folosesc ca pe un alias numele XYZ fara a l schimba pe cale administrativa pe cel din buletin AXYZ? stiu ca uneori se obisnuieste ca notarii sa elibereze acte din care reiese ca respectiva persoana este cunoscuta in societate sub alt nume. Cum se numeste actul respectiv si ce pot face pt a l obtine ca sa folosesc in societate numele dorit evitand procedura complicata a schimbarii pe ale administrativa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 08:18, 19 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, nu puteti sa ridicati corespondenta de la posta a alteii persoane, chiar daca va e sotie, daca nu prezentati o procura notariala.
Apoi, trimiteri pe numele dvs de bani sau colete, le puteti ridica daca datele din buletin corespund cu datele inscrise pe documentele trimiterii.
Ca a inchis oficianta ochii e alta discutie, puteti incerca in alta zi, cand e alta la ghiseu cu speranta ca inchide ochii. .
Pe viitor, puteti da un cont bancar sa ii trimita direct pe cont.
Tot pe viitor, ca sa nu mai existe neintelegeti mai ales cand e vb de inscrisuri de orice fel, ori va folositi numele din acte, ori il schimbati pe cale administrativa, nu e chiar complicat.

stiu ca uneori se obisnuieste ca notarii sa elibereze acte din care reiese ca respectiva persoana este cunoscuta in societate sub alt nume. Cum se numeste actul respectiv


e vb de declaratie de notorietate pe care o dau altii, cunostinte, prieteni de a-i dv care declara ca sunteti una si aceeasi persoana, ca sunteti cunoscut sub acest nume si va foloseste daca vreti sa va schimbati nule pe cale administrativa pt acest motiv


când persoana în cauză a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care dorește să îl obțină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum și asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
multumesc gi-jane2 , acesta e raspunsul scontat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot ridica pensia de întreținere pentru că nu am viză de flotant la adresa unde locuiesc. cum pot demonstra că am fost să ridic pensia dar nu mi s-a dat? sau ce pot face? Honey32 Honey32 Locuiesc in chirie fara viza flotant. Fostul sot trimite pensia alimentara la aceasta adresa. Eu nu pot ridica banii pentru ca nu corespunde adresa din mandat ... (vezi toată discuția)
Regulament posta ro Anca.... Anca.... Buna ziua!am o problema cu posta romana.In urma cu putin timp am primit niste bani pe numele meu prin mandat postal dar adresa nu este cea din buletin iar cei ... (vezi toată discuția)
Posta romana mariusbt1 mariusbt1 buna seara am o intrebare:daca eu trimit un colet cuiva cu plata ramburs,iar persoana respectiva nu ridica coletul, acel colet se intoarce la mine. intrebare: ... (vezi toată discuția)