avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scrisoare ANAF plata sanatate din 2014
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scrisoare ANAF plata sanatate din 2014

Buna ziua,

Am primit zilele trecute o scrisoare ( Iunie 2019 ) de la finante cu titlul "Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate Anul 2014", in valoare de 855 lei ( am avut venituri din cedarea folosintei bunurilor in anul 2014 de unde a rezultat aceasta suma ).

Ar fi trebuit sa platesc separat la casa de sanatate aceasta suma in 2014 sau finantele ar fi trebuit sa retina pt sanatate sau in 2014 era optional plata la sanatate?

Daca au trecut 5 ani, desi nu am beneficiat de vreun serviciu platit de casa de sanatate in 2014 trebuie sa platesc aceasta suma? In cazul in care ar trebui sa o platesc si au trecut 5 ani, nu se prescrie? Ce spune legea in acest caz? Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
c1pri, utilizator
Cel mai recent răspuns: c1pri , utilizator 12:33, 19 Iunie 2019
buna ziua,
suma nu este prescrisa.
finantele calculeaza aceasta suma, nu trebuia sa o platiti separat in alta parte.
doar ca in ultimii ani nu au calculat.
cata vreme sunteti sigurat, trebuie sa o platiti chiar daca nu ati folosit serviciile.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Calitatea de asigurat in sistemul de stat de sanatate este obligatorie sau optionala? Stiti cumva cum era la nivelul anului 2014 si cum este acum in 2019? De exemplu daca nu doresc sa fiu asigurat in sistemul de stat de sanatate este posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare cass din 2014 bellefille bellefille Decizie de impunere ,regularizare CASS .comunicata azi 2019,cu sume constatate in plus,unui pensionar care a obtinut un venit din cedarea folosintei bunurilor ... (vezi toată discuția)
Plata cas SIE SIE Sunt pensionar militar pe caz de boala. Am venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care platesc impozit la fisc.CAS Constanta ma are dator cu 12.5oo ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii cass david ionica david ionica Buna seara. Va rog sa ma ajutati sa solutionez urmatoarea problema. In anii 2005 -2009 am obtinut venituri din conventii civile.Toata lumea ne spunea catrebuie ... (vezi toată discuția)