avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi si obligatii in timpul partajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi si obligatii in timpul partajului

Va rog sa ma ajutati cu un răspuns.Casa in care locuiesc impreuna cu fosta mea sotie este subiectul unui proces de partaj. Sunt obligat legal sa-i primesc parintii in imobil pentru o perioada mai scurta sau mai lunga, sau pot refuza acest lucru?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 20:10, 20 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, nu!
Moral, da!
Cata vreme sunteti coproprietari inca, si fosta sotie -ca si Dvs.- pastrati toate atributele proprietatii, adica (si) dreptul de a va folosi de bun in mod normal.
Cum vizitele fac parte din cotidian, opinia mea este ca, fara motive temeinice, nu va puteti opune acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate sub incidenta clauzei de uzufruct viager pana la partaj lawyer13 lawyer13 buna sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu fosta sotie in proportie de 50%,imobil care nu s a partajat din motive legate de costuri ce vin odata cu ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate morenamaria morenamaria buna seara.as vrea sa ma lamuriti la urrmatoarele intrebari, cu precizarea reglementarilor legale in vigoare. este vorba de un apartament cu trei camere ... (vezi toată discuția)
Plata pentru nefolosire imobil voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia: - fostul sot paraseste domiciliul conjugal -eu intentez actiune de divort -copilul minor ramane in intretinerea mea - se ... (vezi toată discuția)