avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț între un străin și cetetean roman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț între un străin și cetetean roman

Bună ziua. Sunt un cetetean străin, în România m-am mutat în septembrie 2013. Tot în decembrie 2013 m-am căsătorit. În acest timp am achiziționat împreună cu nevasta mea o mașină, un apartament cu prima casa, și am investit într-o o afacere. Din păcate lucrurile nu mai merg bine între noi și doresc sa inițiez procesul de divorț. Sunt amenințat ca o sa rămân fără nimic din cea ce am achiziționat împreună. La fel, este și faptul ca sunt aici cu permis de ședere ca un membru familie de un cetetean roman. Valabilitate pana 2022. Am stat mai mult de 5 ani în România și practic as avea dreptul la ședere permanenta.
Nu știu cum funcționează sistemul legislativ în România și care sunt drepturile mele. Orice informație este binevenită. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:38, 21 Iunie 2019
daca sunteti casatorita conf cu legislatia romana, si aveti bunuri achizitionate pe timpul casatoriei, nu ramaneti fara nimic. Gasiti si aici ceva avocati care merita abordati in vederea unei colaborari.
Dacă nu va mai regăsiti in aceasta căsătorie atunci nimeni nu va poate tine obligat. Formulati Divort, promovați si actiunea de partaj. Divorțul se poate pronunța indiferent daca soția dvs este de acord sau nu si indiferent daca se prezintă la instanță. In privinta partajului, aveti dreptul la cel putin jumatate din bunurile dobândite în timpul căsătoriei. In privinta vizei de ședere permanenta,puteti aplica pentru aceasta daca stiti ca îndepliniți toate condițiile de acordare,fără a fi un impediment divorțul.
Aplicați pentru obținerea vizei de ședere permanentă, divorțul nu se va erija într- un impediment în obținerea acesteia!
Cu privire la
partaj, dacă ați contribuit mai mult și puteți dovedi acest lucru, veți primi mai mult!
Contractați servicii avocațiale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in uniune consensuala myhaita1 myhaita1 Am fost casatorit 15 ani din 1979-1994, iar din 1994-2009 adica inca 15 ani am stat in concubinaj cu fosta nevasta, deci stam efectiv de 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor geta.calin geta.calin Buna ziua! Nu prea stiu cum sa incep, dar cred ca am ajuns intr-un stadiu in care nu stiu cum sa procedez. Acum ceva timp m-am hotarat da termin relatia cu ... (vezi toată discuția)
Partaj masina ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua! sunt casatorita cu sotul meu anul acesta. el divortat in 2007 are impreuna cu fosta sotie un apartament in care locuieste ea cu fetita si o masina ... (vezi toată discuția)