avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare casă+teren cu clauză de întreținere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare casă+teren cu clauză de întreținere către fiu: mai poate înstrăina fostul proprietar o bucată din teren ca să aibă un venit? Fiul nici măcar nu-l mai vizitează

Un proprietar care a vindut cu contract de vinzare-cumparare fiului sau cu clauza de intretinere,un imobil si o suprafata de teren mai poate instraina o parte a terenului dat fiind ca fiul nici macar nu a-l mai viziteaza?Cum ar putea instraina acea parcela de teren pt a avea un venit care sa-l ajute sa supravietuiasca avind in vedere pensia,dupa sotul decedat,este insuficienta ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 23:25, 23 Iunie 2019
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai are ce instraina ca nu mai e proprietar, insa isi poate actiona fiul in judecata pt a desfiinta acel contract. Sprijin poate cere la dgaspc.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate solicita prin instanta rezolutiunea contractului de închiriere urmând a se dovedi că fiul nu isi respecta obligatiile asumate prin contract.Aveti toate sansele.actiunea este scutită de plata taxei de timbru.ramane doar sa discutați cu un av.
Multumesc pentru consiliere !
Nu este contract de inchiriere. Este contract de vanzare cu clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat 5000m2 teren intravilan cu acte in toata ... parkinson parkinson buna ziua Am cumparat 5000m2 teren intravilan cu acte in toata regula terenul nu nera grefat ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)