avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Revocarea administratorului SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Revocarea administratorului SRL

Bună!Acum un an am fost administratorul unui SRL aflat în prag de insolvență.Deoarece asociații aveau de ridicat dividende(reale) aferente celor două exerciții precedente,au insistat asupra acestui fapt.Nu am fost de acord cu acest lucru,astfel am fost revocat prin AGA iar unul dintre asociați a devenit noul administrator.A efectuat plata dividendelor în zilele imediat urmatoare adoptării, după care la circa două luni a cerut insolvența societății,care a fost aprobată.Am înțeles de la lichidator că unul dintre creditori urmează să formuleze o acțiune de răspundere patrimonială a administratorului în acest sens,considerând că plata dividendelor a fost făcută în detrimentul creditorilor.Uitandu-mă din nou pe acte am observat că respectiva AGA și noul act constitutiv au fost depuse cu câteva zile întârziere(4 zile)față de termenul de 15 zile la ONRC,dar ei nu au avut obiecții,urmând procedura publicării în M.O.
Neliniștea mea este că acțiunea de tragere la raspundere ar pute fi indreptata către mine chiar dacă eu nu am mai avut niciun cuvânt de spus în firmă,având mandatul revocat.Intrebarea este: există posibilitatea ca tardivitatea mențiunii la Registrul Comerțului să ducă la nulitatea hotărârii AGA și să mă facă pe mine într-un fel răspunzător sau este doar o chestiune de opozabilitate față de terți?
PS:la insistența creditorului respectiv,lichidatorul a formulat deja acțiune cu privire la anularea operațiunii de plată a dividentelor și a obligarii asociatilor la returnarea sumei.Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
Tefinio, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radoi Valentin , Avocat 10:54, 29 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul pe scurt este ca fiecare raspunde pentru fapta proprie, asa ca nu raspundeti pentru faptele altui administrator.

In cazul in care va fi formulata o cerere de atragere a raspunderii dvs, cam ce am scris mai sus ar fi apararea.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Dacă doar acela va fi motivul de atragere a răspunderii, ar trebuie să câștigați fără probleme.

Să urmăriți raportul administratorului judiciar prin care vor fi menționate cauzele (cauza) intrării în procedura de insolvență și astfel vă veți face o idee cam spre ce se va îndrepta toată procedura.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Radoi Valentin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor insolventa SDimitrie SDimitrie Rog specialistii in insolventa sa ma ajute cu un sfat. Societatea pe care o administrez e in pericol de insolventa. Suntem 4 asociati cu parti egale. In afara ... (vezi toată discuția)
Opozabilitate Tefinio Tefinio Bună! Am mai pus această întrebare cu ceva timp în urmă. In calitate de fost administrator al unui SRL,am fost trimis in judecată in privința ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog faliment,insolventa sau lichidare?raspunde administratorul? ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua ,as dori va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In societatea noastra suntem 3 asociati(40-30-30),eu sunt administrator.Am achizitionat in luna ... (vezi toată discuția)