avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperarea permisului sunt disperat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperarea permisului sunt disperat

buna ziua,in urma cu cateva luni am avut un accident ,seful meu mi-a spus sa descarc o masina de agregate minerale intr-un loc de parcare de pe marginea carosabilului,problema este ca o parte de material a iesit in drum(acel drum fiind in stagiu de modernizare si semnalizat ca atare[drum in lucru].
la o oara dupa ce am descarcat un autoturism dacia a intrat cu viteza de 110km/h in gramada de pietris si au decedat 2 persoane.mi s-a intocmit dosar penal si retinut permisul de conducere,pana la gasirea vinovatilor momentan conduc pe baza de dovada unde o renoiesc la fiecare 30 de zile .
Sunt sofer profesionist din asta imi intrtin familia ,patronul a spus atunci ca ma va ajuta si va fi cu mine dar din luna august pana astazi nu ma chemat la munca ,a spus ca imi va da salariu minim pe economie nu mai am nici un ban am incercat sa imi caut in alta parte nu se poate deoarece imi cer permisul iar eu am dovada si nimeni nu ma angajeaza ,am gasit pe cineva pana la urma dar pentru extern.
Am sanse sa imi iau permisul pana la inceperea -terminarea expertizei si inceperea procesului?
Macar sa lucrez cu permis pa la proces?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:51, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Imi pare rau, dar trebuie sa circulati pe baza dovezii pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, conform art.111, al.(6) din O.U.G.195 din 2002 cu actualizarile ulterioare.
Trebuie sa va angajati un avocat ,neputand nimeni sa fie in masura a va da un termen de solutionare.
Cu stima !
Din pacate, nu aveti dreptul sa obtineti permisul pana la finalizarea procesului penal, care in astfel de situatii dureaza destul de mult. Daca veti fi condamnat permisul vi se va anula.
Dupa ce vi se anuleaza permisul, numai dupa un an de la ramanerea definitiva a hot jud. de condamnare va veti putea prezenta pentru exemen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere. Si eu recomand angajarea unui avocat .

Av. Adrian Posdarie
Culpa aveti dar si seful dvs daca v-a spus sa descarcati acolo.
Carnetul nu il puteti primi inapoi.
Si eu cred ca ar trebui sa va angajati sau macar sa consultati un avocat.Poate reusiti sa gasiti o cale cumva.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare , cu suspendare sau doar o amenda administrativa??? elena29 elena29 Buna ziua, in urma cu aproximativ 2(doua) luni si jumatate a avut loc un accident rutier(soldat cu doi morti) pe un segment de drum aflat in lucru si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, redobandire permis mathepeter mathepeter buna,am o rugaminte daca ma pueteti ajuta,de 1 mai am avut un grav accident.fiind inconstient mi-au luat sange si a iesit 0.7 si la a 2 proba 0.5 au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, conducere in timpul suspendarii dreamx2000 dreamx2000 Buna ziua. Va cer ajutorul in primul rand ca nu stiu ce sa ma mai fac. Povestea incepe asa: In data de 22.05.2014 in jurul orei 9AM am fost surprins de un ... (vezi toată discuția)