Rugaminte; cum se interpreteaza corect art 112 alin 9 din Legea Educatiei 1 /2011 , completat de art.I pct.2 din OUG 23/2019?
Primaria nu vrea sa ne predea bunurile (obiecte de inventar si mijloace fixe) achizitionate prin proiect Regio (5.5 mil UE; 2 mil Guvern si 0.3mil Primarie). Prin protocol vrea sa ni le predea in administrare netinand cont ca noi le avem in unitate din 2012 .Mai mult, pe listele de predare in administrare mijloacele fixe sunt la aceeasi valoare ca in 2012 fara a avea amortizarea calculata.Este corect asa?
Da, este corect.
Potrivit art 112, alin 1
"Unitățile de învățământ de stat pot deține în administrare bunuri proprietate publică, cele de învățământ particular au drept fundament proprietatea privată, iar cele de învățământ confesional aparțin, în funcție de entitatea care le-a înființat, uneia dintre cele două forme de proprietate"
Tot în administrare au fost și până acum. Bunurile figurează la valoarea de intrare reevaluată(conform legislatiei în vigoare) în conturile bilanțiere ale primăriei și în conturile extrabilanțiere ale dvs (bunurile neînregistrate în bilantul unității dvs , dar aflate în gestiune)
Referitor la alin 9 , "Bunurile care fac parte din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile, ele alcatuind proprietatea publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, bunuri care sunt de uz sau de interes public".
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.