avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul mătușii mele a decedat în urma ei. Am drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul mătușii mele a decedat în urma ei. Am drept de moștenire la imobilul în care au locuit aproximativ 23 de ani? Unchiul are doi copii din căsătoria anterioară

Buna ziua!
Matusa mea a decedat in urma cu 6 luni. Ea a fost casatorita cu unchiul meu, timp de 15 ani. In acest timp, ei au locuit impreuna in apartamentul unchiului meu, castigat in urma unui proces de divort, dintr-o casatorie anterioara, acum mai bine de 20 de ani. Acum 2 luni, a decedat si unchiul meu, acesta avand 2 copii din casatoria anterioara.
Eu sunt descendentul din partea matusii, si sunt curios daca am vreun drept asupra imobilului in care ei au locuit aproximativ 22-23 de ani (desi legal casatoriti au fost aprox 15 ani) sau dreptul revine in totalitate celor 2 copii dintr-o casatorie anterioara. De asemenea, cei 2 copii vitregi, au drept asupra unei parti ale bunurilor/imobilelor/pamantului dobandite de matusa mea dupa decesul parintilor?
Mentionez ca nu exista sau nu am cunostinta de existenta vreunui act in care sa fie inscrisa si matusa mea, cu exceptia adresei din buletin.
De asemenea, nu exista, sau nu am cunostinta de exista vreunui contract prenuptial. Astept cu interes un raspuns din partea dvs. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbat cum este legal.
Puteti merge la 7 notari. Codul civil e acelasi pentru toti.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune defunct fara copii angelica82 angelica82 Buna ziua, Unchiul meu a decedat in 22 aprilie 2016.Nu au copii si matusa mea a inceput actele de succesiune. Din partea unchiului decedat sunt 7 frati ... (vezi toată discuția)