avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Regulament privind circuitul actelor intr-o institutie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Regulament privind circuitul actelor intr-o institutie publica.

Ma poate cineva lamuri ce temei legal prevede necesitatea existentei unui regulament de circuit al actelor la o institutie publica? Acest regulament se face prin dispozitie a primarului(nu este inclus in ROI-si se solicita separat)?
Eventual aveti si un model?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:53, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Trebuie sa recunosc faptul ca in 23 de ani de activitate, din care peste 10 in administratia publica, nu am auzit de asa ceva. Trebuie sa existe un regulament de ordine interioara care poate prevede si asa ceva in limita respectarii legislatiei referitoare la documente( legea 544 din2001, legea 82 din 1991, hotararea nr. 585 din 13 iunie 2002 , etc.).
Imi permit un comentariu malitios : mare este gradina Domnului:stunned: si multora li se potriveste ca motto :" capul sec mă ţine- n viaţă si plutesc la suprafaţă".:magic:
Model la ce ? La circuitul actelor intr- o institutie? Poate o schema .=D>
Am exagerat putin , dar trebuie inteles ca exista chiar o lege a combaterii birocratiei( ce paradox!)=D>. Dati- o sefului sa o citeasca !:D
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Sunt de acord cu dumneavoastra...problema este ca regulamentul in cauza este solicitat chiar de Institutia Prefectului!
In ultimii ani se pune tot mai des problema existentei unui asemenea regulament in institutiile publice. Trebuie sa stiti ca nu exista niciun act normativ care sa reglementeze existenta acestuia. Fiecare institutie publica si-l prevede in ROI sau in ROF (foarte putine institutii au un asemenea regulament).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circuitul documentelor Eugenia Angelica Fortuna Eugenia Angelica Fortuna Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un circuit al documentelor la Resurse Umane? Unde trebuie sa apara el, deoarece noi nu avem prevazut asa ceva. Orice ... (vezi toată discuția)
Contestarea regulamentului de organizare si functionare nicolas1982 nicolas1982 Cum poate fi contestat un articol din regulamentul de organizare si functionare care incalca prevederile legale si care este procedura? (vezi toată discuția)
Institutie publica cineva2009 cineva2009 Buna ziua As dori sa stiu daca unui angajat dintr -o institutie publica ii este permis sa isi aduca la servici laptop-ul personal si sa lucreze cu acesta ... (vezi toată discuția)