avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare cu tva imobil vechi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare cu tva imobil vechi

In 2018 am avut o achizitie imobil vechi la care s-a trecut tva pe factura de catre vanzator . Se poate depune (acum )notificare la anaf ca se doreste vanzarea cu tva ? vanzatorul a colectat tva si l-a platit la finante.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 08:51, 26 Iunie 2019
Da, se poate.
daca se depune notificarea , se aplica taxare inversa ?
Daca depuneti notificarea, iar cumparatorul este platitor de TVA, aplicarea taxarii inverse este OBLIGATORIE.
multumesc mult
Cu placere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi. ana.infoserv ana.infoserv O societate platitoare de tva doreste sa vanda 2 imobile vechi (anul 1956) unei alte societati platitoare de tva. La vanzare se va aplica taxare inversa ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)