avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie cu minori

Daca sotul meu ,tata a doi copii minori,calatoreste din Franta in Romania cu avion (sau orice alt mijloc de deplasare)fara a fi insotit de mine ,sotia(mama celor doi copii,)la intoarcere ,Romania-Franta,are nevoie de procura din partea mea?Mai este in vigoare aceasta (fara de)lege?
Cel mai recent răspuns: mfior , utilizator 22:15, 26 Iunie 2019
1) Este lege, nu fara de lege.
Sa va explic ce situatii ingrozitoare s-ar putea intampla fara o asemnea "faradelege"?
2) Ei parasesc tara! Nu conteaza unde se intorc. Ei parasesc tara, motiv pentru care e nevoie de procura.
Buna seara,
Da, are nevoie de procura data in fata notarului de catre dumneavoastra.
Cu privire la diferenta dintre utilitate sau nu a legiiiiiiii, tind sa va dau dreptate dar ....
Multumesc pentru raspuns!Aceasta "faradelege" inseamna timp,bani,nervi,etc.Va multumesc oricum.oO noapte linstita!
Daca copiii au domiciliu in Franta si exista acte in acest sens, tatal nu mai are nevoie sa prezinte acordul dvs la trecerea frontierei.
multumesc!

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in italia si vrea sa calatorească in ue nzt98 nzt98 Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea. Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. ... (vezi toată discuția)
Deplasarea in interes de servici t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua, Daca am o deplasare in interes de servici pentru mai multe zile si la tur/retur trec prin orasul in care e locata si firma unde imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Întoarcere din italia minor neînsoțit Nicoletaaa06 Nicoletaaa06 Dacă sunt minora și sunt in Italia ,as putea sa ma intorc in țara șingura?n ar fii nici o problema la aeroport ? (vezi toată discuția)