avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contracte comerciale pentru marfa vanduta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contracte comerciale pentru marfa vanduta

Suntem o firma cu obiect de activitate "comert cu ridicata produse de parfumerie si detergenti" si vindem aceasta marfa catre magazine. Sunt obligat sa inchei contracte comerciale cu toate firmele unde vindem marfa ? Avem contracte cu firmele unde vindem la termen (incasam banii dupa un anumit termen) dar nu avem contracte si cu firmele unde incasam banii in momentul vanzarii. Avem 1.000 de clienti (firme) unde vindem marfa. Avem obligatia sa incheiem contracte cu toate aceste firme ? Daca da, care este articolul din legislatie ce ma obliga sa inchei aceste contracte ? Am considerat ca este suficienta factura fiscala acceptata de cumparator. Precizez ca este vorba de marfa, nu de servicii prestate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: draghicihome , utilizator 14:04, 26 Iunie 2019
nu sunteti obligati sa incheiati contracte.
acestea sunt un avantaj si va pot proteja in caz de litigii care, de regula, au legatura cu banii. daca plata se face pe loc, riscul acesta nu exista.
Multumesc. Dar pentru marfa cumparata de la furnizori trebuie sa incheiem contarcte ? In general avem, pentru furnizorii mari, dar mai sunt oportunitati unde cumparam cash si nu mai incheiem contracte.
Factura si chitanța este suficientă.
Însă, daca nu exista si contracte pot aparea probleme si sa pierdeți în justiție în caz de proces.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comis voiajorul trebuie sa elibereze bon fiscal?dar ce este el ,conform legii? Faneegean Faneegean Stimati consultanti, Doresc sa desfasor o activitate de vanzari directe,din usa in usa .In felul acesta intentionez sa vand ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru a incasa in cont a facturii emise de alta societate ririana ririana Buna ziua, Caut solutie pentru urmatoarea situatie: Societatea A detine magazin online si vinde atat produsele ei cat si pe cele ale altei societati B (pe ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)