avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt trecut cu sume nedatorate pe listele de plată ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt trecut cu sume nedatorate pe listele de plată ale asociației de proprietari. Pot să dau în judecată președintele, administratorul și cenzorul?

Asociatia de proprietari unde locuiesc, cei care o administreaza, ma trec cu unele sume de bani pe care eu nu le datorez, cu totul ca sunt cu platile la zi respectand termenul de scadenta impus in lista de plata; Astfel
1). In luna aprilie 2019 am fost trecut cu o suma de 101,34 lei cu titlu de restanta, si suma de 39, 43 lei cu titlul de penalitati intarziere,
2). In luna mai 2019 am fost trecut cu suma de 148,64 lei cu titlul derestanta si suma de 40,44 lei cu titlul de penalitati
3). Am intrebat administratorul, replica a fost seaca,,,"daca esti trecut, cred ca ai datorii la asociatie,,,,dar, cand l - am intrbat de unde vine aceste datorii, raspunsul tot sec,,, nu stiu, respect dispozitia doamnei presedinte P.E.",
4). Pot sa dau in judecata pe presedinte, cenzor si administrator, cu incadrarea cererii pe raspundere delictuala?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 22:22, 4 Iulie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati lista de plata și solicitati clarificarea modului de calcul. Contestația și cererea le adresati președintelui și nu administratorului.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ulterior contestatiei, daca lucrurile nu se clarifica, da, puteti investi Judecatoria cu o cerere in acest sens.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa contestati cotele de intretinere si sa le cereti exclicatii in scris.
Presedintele trebuie sa raspunda in scris.

De abia dupa aceea va puteti judeca cu asociatia.
A devenit ceva frecvent trecerea la intretinere aiurea a unor sume de bani.

Numai pe parte penala pot raspunde personal cei din conducere in functie de vinovatia fiecaruia.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc, pentru raspunsurile promte si pertinente. Intrebarea este; Unde sa depun Contestatia ca asociatia nu are un "sediu social," Chiar de la infiintare din anul 2000. Si eu daca i - am sacait ca sunt o asociatie fantoma(cand zic fantoma ma bazez pe niste dovezi - cel care a fontat - o a facut o delapidare peste 50.000 lei,,,,si repercusiunile sunt asupra mea ca ii sacaii, cei de la Primarie ii acopera de ani de zile, probabil ca au primit ceva de la ei, Sunt multe de aratat, dar spatiul este cam mic, nu este la indemana mea,,,,) ma pedepsesc sub aceasta forma.
Da, am mai contestat si alta data listele de plata,,,dar a ramas fara raspuns. Asociatia nu are un sediu social un registru pentru sa - mi dea un numar de inregistrare,,,,doar sa rezolv prin martori ca am contestat lista de plata...

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ... Mirela42 Mirela42 Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de ... (vezi toată discuția)
Lipsuri in gestiune, ce se poate face? alyana alyana Buna ziua. Recent am indepartat cu forta (AG extraordinara) conducerea asociatiei. Fostul admin refuza sa predea o parte din documentele de evidenta, iar ... (vezi toată discuția)
Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)