avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt trecut cu sume nedatorate pe listele de plată ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt trecut cu sume nedatorate pe listele de plată ale asociației de proprietari. Pot să dau în judecată președintele, administratorul și cenzorul?

Asociatia de proprietari unde locuiesc, cei care o administreaza, ma trec cu unele sume de bani pe care eu nu le datorez, cu totul ca sunt cu platile la zi respectand termenul de scadenta impus in lista de plata; Astfel
1). In luna aprilie 2019 am fost trecut cu o suma de 101,34 lei cu titlu de restanta, si suma de 39, 43 lei cu titlul de penalitati intarziere,
2). In luna mai 2019 am fost trecut cu suma de 148,64 lei cu titlul derestanta si suma de 40,44 lei cu titlul de penalitati
3). Am intrebat administratorul, replica a fost seaca,,,"daca esti trecut, cred ca ai datorii la asociatie,,,,dar, cand l - am intrbat de unde vine aceste datorii, raspunsul tot sec,,, nu stiu, respect dispozitia doamnei presedinte P.E.",
4). Pot sa dau in judecata pe presedinte, cenzor si administrator, cu incadrarea cererii pe raspundere delictuala?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 22:22, 4 Iulie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua.
Poliția nu are atribuții de verificare a contabilității unei asociații de proprietari ÎN SCOP PREVENTIV ci doar de cercetare penală în cazul depunerii de către dumneavoastră a unei plângerii penale. Însă acest lucru se poate face numai după efectuarea unei expertize financiar-contabile din care să rezulte un debit sau nereguli în contabilitate.
Vă recomand să luați legătura cu Serviciul de Sprijinire si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primăriei unde locuiți, aceștia putând efectua verificări prealabile și chiar sancționa contravențional președintele de asociație dacă acesta nu răspunde în scris la solicitarea dvs. în termenul prevăzut de lege.
O zi frumoasă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
tybynav, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in fine, eu sunt o persoana inarmata cu multa rabdare, Cat de curand ii voi pune sa plateasca in solidar. Desi presdinta asociatiei, prin 2016 a dat asociatia in judecat asa - i radieze vreo 4000, 00 lei, subesemnatul a intrat in proces ca intervenient alaturat asociatiei,, In prima instanta a avut castig de cauza,,,,stiu cum s - a procedat,,,nu vreau sa fac devagatiii,,,Dar in apel si recur am anulat toata mita data la instanta de fond,,,asa ca se subintelege ca Tribunalul Inclusi Curetea de Apel i - a rasturnat tot jucul facut in prima instanta....O zi buna( cu polita in situatia asta nu prea se poate face ceva. Si de ce? pentru ca o membra a C.Ex. are un nepot care este comisar sef, in cartierul unde se intampla actiuni necurate.. Ok. am sa va tin la curent cum vor mai decurge ostilitatile)..O zi cat mai buna,,
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Manole Dumitru, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este situatia listelor de plata pentru lunile ianuarie-martie 2019 ???
acest răspuns util
Nu suntem ti singurul caz,unde stau eu nu exista asociatie din 2006 de cand s a dat blocul nou în folosință.Nu exista nimic,ii o grupare de borfasi care strang bani pe chitante false si fac ce vreau.Singur m am luat de ei si peste tot pe unde am fost au dat mita si ii acopera.N ai ce face desi ii penala treaba.Departamentul din primarie ce zic ei ca se ocupa cu cazuri de genul asta ii un rahat inventat,nu i nimic de capul lor,n au eficienta,si la pol economica am fost dar si pe astia i a miluit..Corupția a ajuns la maxim

Manole Dumitru a scris:

Da, am mai contestat si alta data listele de plata,,,dar a ramas fara raspuns. Asociatia nu are un sediu social un registru pentru sa - mi dea un numar de inregistrare,,,,doar sa rezolv prin martori ca am contestat lista de plata...

acest răspuns util
Daca asa stau lucrurile, trebuie sa apelati la presa locala, cel mai mare nume, sau si la presa centrala, nu se poate ca lucrurile sa continue asa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ... Mirela42 Mirela42 Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de ... (vezi toată discuția)
Lipsuri in gestiune, ce se poate face? alyana alyana Buna ziua. Recent am indepartat cu forta (AG extraordinara) conducerea asociatiei. Fostul admin refuza sa predea o parte din documentele de evidenta, iar ... (vezi toată discuția)
Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)