avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt trecut cu sume nedatorate pe listele de plată ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt trecut cu sume nedatorate pe listele de plată ale asociației de proprietari. Pot să dau în judecată președintele, administratorul și cenzorul?

Asociatia de proprietari unde locuiesc, cei care o administreaza, ma trec cu unele sume de bani pe care eu nu le datorez, cu totul ca sunt cu platile la zi respectand termenul de scadenta impus in lista de plata; Astfel
1). In luna aprilie 2019 am fost trecut cu o suma de 101,34 lei cu titlu de restanta, si suma de 39, 43 lei cu titlul de penalitati intarziere,
2). In luna mai 2019 am fost trecut cu suma de 148,64 lei cu titlul derestanta si suma de 40,44 lei cu titlul de penalitati
3). Am intrebat administratorul, replica a fost seaca,,,"daca esti trecut, cred ca ai datorii la asociatie,,,,dar, cand l - am intrbat de unde vine aceste datorii, raspunsul tot sec,,, nu stiu, respect dispozitia doamnei presedinte P.E.",
4). Pot sa dau in judecata pe presedinte, cenzor si administrator, cu incadrarea cererii pe raspundere delictuala?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 22:22, 4 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteți prin posta cu confirmare de primire.
Adresa trebuie să fie pe listele de plata.

Sunt destule asociații de proprietari care fac la fel dar sfârșesc prin a fi date în judecată.
Se poate face expertiza tehnico-contabila si se iau actele la puricat.
Dacă este vreo delapidare depuneti plângere penală.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc, Acum sunt lamuri ce am de facut. O zi placuta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociațiile de proprietari profita si de faptul că sunt date în judecată rar în judecată.
Si daca nu sunt date în judecată pot face ce vor inclusiv abuzuri.
Se.prezuma ca este legal ceea ce fac pana apar suspiciuni...
Este bine sa stiti ca va plătesc si avocatul daca castigati procesul.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 aveti dreptul sa contestati valoarea impusa in lista de intretinere
presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile
Contestatia o comunicati prin mandat postal cu confirmare de primire pe adresa presedintelui de asociatie
Daca dupa decaderea termenului de 10 zile presedintele de asociatie nu raspunda la contestatie,notificati-l oficial cu obligatia respecatrii dispozitiilor in vigoare si a drepturilor legal prevazute in favoarea proprietarilor-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Nu va hazardati cu actiuni in instanta impotriva administratorului de imobil si a cenzorului deoarece veti beneficia de hotarare judecatoreasca defavorabila
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De cand si unde scrie ca presedintele "are atributii" sa dea dispozitii adminului/ei cum si ce sume sa treaca la cheltuieli, daca nu sunt justificate cu acte ?!
Cereti copia xerox a motivatiei adaugarii sumelor nejustificate pe care stiti ca nu le datorati!
Cereti si sa vedeti daca exista fisa postului a administratorului, si daca acolo exista stipulat ceva in acest sens!
Notificati presedinta in scris, cu aratarea tuturor argumentelor dvs, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, si totodata depuneti si la sectia de politie o plangere, si in copie xerox, pe care sa vi se treaca nr si data inregstrarii, si de preferat sa mergeti insotit, ca sa aveti si martor! Politia este obligata sa intreprinda periodic si controale cu scop preventiv, TOCMAI ca astfel de situatii sa nu apara!
Nu amanati si nu neglijati, e ca o infectie care se extinde!
Fiti ferm, si in masura posibilului, sa aveti martor si la orice discutii cu presedinta, adminul sau cenzorii!!

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ... Mirela42 Mirela42 Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de ... (vezi toată discuția)
Lipsuri in gestiune, ce se poate face? alyana alyana Buna ziua. Recent am indepartat cu forta (AG extraordinara) conducerea asociatiei. Fostul admin refuza sa predea o parte din documentele de evidenta, iar ... (vezi toată discuția)
Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)