avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare remorca proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare remorca proprietar decedat

Buna ziua,
Astazi am vrut sa vand remorca tatalui meu decedat. Mentionez ca a fost facuta succesiunea fiind trei mostenitori: mama mea, fratele meu si eu. Cei doi au facut o procura prin care m-au mandatat sa pot vinde remorca si sa ii reprezint la administratia financiara competenta. La inmatriculari politie nu am intampinat probleme, dar la directia taxe si impozite mi s-a spus ca nu pot sa vand unei alte persoane acest bun si ca ar trebui sa fac o noua procura prin care cei doi imi cedeaza bunul pentru a-l putea vinde ulterior. Doresc sa vand remorca sotiei mele pentru a putea folosi numerele de inmatriculare ale acesteia. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:25, 26 Iunie 2019
Cei de la taxe și impozite sunt niste imbecili.
Explicati-le ca bunurile pot fi deținute în coproprietate și ca nu exista act de cedare. Discutați cu un jurist de la Primărie.
Am discutat cu juristul și acesta a spus ca din punct de vedere legal totul este in regula, dar doamna de la ghișeu are drept de semnătura și nu vrea sa semneze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci faceti o sesizare pentru abuz în serviciu.
Sau, daca vreti sa dati niste bani ca să îi faceti plăcere unei doamne care daca vede mai mult de un proprietar, o doare capul, puteti încheia cu ceilalți moștenitori un act de partaj voluntar pentru acel autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-partaj ioanabozgan ioanabozgan Sot decedat.Masa succesorala:un apartament.Mostenitori:eu{sotia]si cei doi fii-unul din ei plecat in afara.S-a dezbatut succesiunea in prezenta unui ... (vezi toată discuția)
Auto din germania cumparat de la intermediar roman - partaj Boldea Boldea Buna ziua, Am achizitionat (50/50) cu un prieten un autoturism de la o pers. privata A din Romania care a achizitionat autoturismul din Germania. A a ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto sorayaedi sorayaedi Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:Am cumparat o masina de la cineva.Masina provine din Germania;inca nu este inmatriculata definitiv pe ... (vezi toată discuția)