avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire minori cu pasive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire minori cu pasive

Buna Ziua! Sotul a murit recent, ám ramas cu doi copii minori(3 si 6 ani) si cu datorii. Copiilor le-ár reveni niste sume ca mostenire dupa tatal lor(din fondul de pensii private si asigurare de viata). Mi s-a spus sa le deschid cont bancar. Intrebarea mea este ca acesti bani pe care le-ár primi ei ca mostenire dupa tatal decedat ár putea fi "confiscat" pentru acoperirea datoriilor tatalui? Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 10:00, 27 Iunie 2019
Datoriile se platesc din valoarea bunului mostenit conform cu cota fircarui mostenitor. Da, ar putea fii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pensie privata nn Dogh Dogh Va salut. Tatal meu avea pensie privata la NN , dupa decesul lui am ramas singurul mostenitor mama renuntand la mostenirea pensiei private in favoarea mea. Cei ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters79066 ContSters79066 Pe data de10 februarie 2010, in urma unui accident rutier au decedat doua persoane (sot si sotie). In urma lor a ramas o fetita in clasa a XI, de 18 ani. Mama ... (vezi toată discuția)
Ref mostenire sot Constantina1981 Constantina1981 Anul trecut sotul meu a decedat, am fost casatoriti 4 ani si jumatate ( impreuna 7 ani) fara a avea copii, Rudele sotului in viata sunt mama, sora si ... (vezi toată discuția)