avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

In iunie 2005 am imprumutat pe cineva cu suma de 13 milioane lei vechi, acesta semnandu-mi o hartie ca mi-i va inapoia pana in august 2006.
Respectivul a plecat in Italia si s-a intors anul acesta dar nu vrea sa-mi plateasca datoria.
As dori sa-l dau in judecata pentru recuperarea banilor, dar nu stiu daca dupa atata timp nu s-a prescris aceasta datorie.
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 10:30, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Din pacate v- ati hotarat tarziu si... tardiv. Termenul de prescriptie in acest caz este termenul general de trei ani.:(
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
daca nu l-ati mai notificat in vreun fel intre timp, aceasta datorie s-a prescris. Nu mai aveti castig in instanta.


puteti incerca sa il puneti sa va dea inscris ca se obliga sa va restituie banii pana la data de ... asta inseamna o recunoastere a datoriei pt care incepe sa curga un alt termen de prescriptie:D

in rest nu aveti ce face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bani fara nici un act. andreea-emilia andreea-emilia buna seara.in urma cu 5 ani am imprumutat o persoana cu suma de 12000 iar acum persoana respectiva nu mai recunoaste ca i-as fi dat vre-un banut.nu exista nici ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)
Ajutor loremaria loremaria Speta complicata: X ii da lui Y esalonat, pe parcursul a 3 ani de zile suma de 10 mil. (in 1991, 1992, 1993), nu cu titlu de imprumut ci pur si simplu sa-l ... (vezi toată discuția)