avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Interdicție
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Interdicție

Buna ziua . Pot sa primesc Interdicție intr-un ștrand privat ,pe motivul ca am fost cu cineva care a spart o masa ( masa a fost plătită ) ? Firma respectiva de paza lucreaza și la un club privat din oraș și nu ma lasă sa intru pe motivul “te crezi șmecher “ . Dați -mi un răspuns va rog și Spune-ți ce as putea sa fac ?! Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:07, 24 Iulie 2019
o firma privata isi poate selecta clientii, astfel incat oricine poate fi refuzat. Chiar fara motiv.
exceptie o fac firmele de servicii publice (majoritatea sunt reglementate: distributie energie, comunicatii, salubritate, apa, etc.)..
e important insa sa stiti daca accesul vi se restrictioneaza de catre reprezentantii legali ai strandului sau de catre personalul firmei de paza, situatie in care e vorba de abuz.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adrian Dimitriu a scris:
o firma privata isi poate selecta clientii, astfel incat oricine poate fi refuzat. Chiar fara motiv.


Nu mai spuneți asta, vă rog. Nu există dreptul de a selecta clienții. S-a mai discutat asta, argumentat, de multe ori pe forum. Mă citez, că mi-e mai simplu decât să scriu din nou:

Ares-3 a scris:

Buna ziua,
Oricat de dubiosi ar parea clientii, nu aveti voie sa-i selectati pentru ca legislatia interzice asta si daca va reclama puteti fi amendata. Doar daca ati avea camere de supraveghere si ati putea arata inregistrari ca se imbata si /sau au comportament agresiv ati putea evita consecintele unei reclamatii de interzicere acces. Altfel, doar pentru ca arata dubios (orice ar insemna aia in viziunea dvs.) nu aveti, legal, dreptul de a refuza sa-i primiti sau sa-i serviti.

Codul consumului, art. 28:
Se interzice refuzul vânzării unui produs sau prestării unui serviciu către un consumator fără un motiv justificat conform prevederilor legale în vigoare.

Ordonanta nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare
Art.1
(2) Principiul egalitatii intre cetateni, excluderea privilegiilor si discriminarii sunt
garantate in special in exercitarea urmatoarelor drepturi:
[...]
f) dreptul de acces la toate locurile si serviciile destinate folosintei publice.


www.avocatnet.ro/forum/discu...

Dinde, faceți reclamație la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea acces intr-un local public interadi interadi Buna ziua, Doresc sa stiu daca unei persane i se poate restrictiona accesul intr-un local public (magazin, bar, restaurant, etc), sau refuzul de a fi servit ... (vezi toată discuția)
Discriminare imbracaminte vorbaretu vorbaretu Buna ziua Am dorit zilele trecute sa merg intr-un bar/club. Cand am ajuns la intrare si dau sa intru, ma opreste un bodyguard si imi spune ca nu poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Magazinul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii Droxi Droxi Poti afisa asa ceva in magazin . Am un magazin general. L-am deshis de 5 luni, si deja avem probleme cu niste vecini, care de fapt sunt un clan intreg. Ne ... (vezi toată discuția)