În anul 2018, proprietarii din blocul nostru, au hotărât în Adunarea Generală separarea în două asociații de proprietari. Blocul are din construcție o cameră denumită „biroul administrației” pentru folosință comună, situată la ultimul etaj din sc 1. La separare (scara 1 este o AP și scările 2 și 3 sunt altă AP) s-a întocmit un Acord privind modul de utilizare a spațiilor comune, inclusiv acest birou, în care se specifică utilizarea în comun a acestuia. În Acord s-a specificat expres că nu este permisă condiționarea de orice natură (bănească, materială, etc) a utilizării liftului, în contrapartidă cu alte instalații aflate în subsol scara 2. Problema care o întâmpinăm asociația noastră (AP cu scările 2 și 3), este că nu ni se permite folosirea spațiului de birou pentru administrație, doar dacă le plătim celor din sc 1, cheltuieli cu liftul, cheltuieli că le uzăm ușa de intrare, etc. Întrebarea este cum putem proceda pentru a putea utiliza spațiul comun al administrației (pentru toate cele trei scări) și de a obliga pe președintele sc 1 să respecte Acordul? Menționez că fără acel acord nu se putea înființa nici o asociație, acord depus la dosarul de înființare la Judecătorie și semnat de președinții ambelor asociații. Mulțumesc anticipat!
Sunt 2 asociatii de proprietari distincte
Problema utilizarii partii comune intra in responsabilitatea exclusiva a reprezentantilor legali ai celor 2 asociatii de proprietari
Desigur sunt două asociații distincte. Dar, întrebarea mea era cum putem proceda când cealaltă asociație (unde fizic se găsește biroul administrației pe care ar trebui să-l folosim în comun) nu respectă clauzele prevăzute în Acordul semnat și încheiat de ambele părți, cu ocazia separării și înființării celor două asociații la Judecătorie.