avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc lunar, deși țeava nu este defectă. Cum putem rezolva situația?

Buna seara
Bloc nou , asociatie de proprietari cu acte , ne confruntam de un an jumate cu pierderi totale de peste 3000 mc. Da am scris bine. Apacanal Ilfov ne incarca lunar cu pierderi , ultima luna a venit factura cu pierdere de 530 mc. Am facut mai multe sesizari dar fara raspuns clar ! Avem contoare la ambele scari recunoscute de ei dar trec si citirea contoarului de bransament care le apartine. Intre contoarele noastre si al lor mereu apar pierderi mari 300 - 500 mc pe luna.

Am controlat teava nu are pierderi. Pe factura vine citirea la contoarele noastre index nou - vechi dar la contoarul lor nu apare nici o citire doar pierderi ..Citirea o dam noi si observam diferenta lunar. Nu stim ce sa mai facem, unde sa ne adresam. Mentionez ca si amplasarea contorului de bransament al blocului se afla pe alta strada in curtea la alt proprietar distanta 70 m fata de bloc!

Am inteles ca atunci cind s a aprobat constructia blocului pe strada unde s a construit blocul nu avea apa si nici acum nu s a bagat, dezvoltatorul s a legat de la strada cu apa.. Explicatia dezvoltatorului - daca nu ma legam de acolo nici azi nu aveati apa. Dati-ne o idee cum sa scapam de aceste pierderi ! Sa cerem schimbarea contoarului care ne fura, adica al lor ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Avem montate cu acordul celor de la Apacanal pe fiecare teava care alimenteaza cele doua scari si cin d citirea dam la cele doua apom. si cel de la strada.Pe factura vine consumul de la celedoua ale noastre plus diferenta pe plus al lor. In nici o luna nu s au potrivit mc, mereu contorul lor da cu aprox. 300 mc mai mult..Adica cam 5 cisterne de apa care alimenteaza benzinariile. Ce spun ei - e apa dupa teava ca aveti distanta mare de la bloc la contorul general.Mentionez ca teava e de 75. Aberatii Nu vor sa aduca contorul la limita proprietatii pentru ca nu au bani de investitii.Ca sa ajunga la blocul nostru trebuie sa sape cam 500 m pe strada.
Buna ziua "marinicafarafrica".

1. Canalizarea imobilului/blocului trece tot prin curtile/gradinile altor proprietati din vecinatate ???

2. Prin cate curti/gradini trece conducta care va alimenteaza imobilul/blocul cu apa rece ???

3. In acele curti/gradini exista culturi de plante/flori/gazon/etc ... ??? Aproximativ, pe ce suprafete ???

Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceva nu se potrivește în povestea dvs. spuneați de 70m lungime pina la contorul de branșament, acum spuneți de 500m. Unde e situată bifurcatia către bloc, unde sunt montați contori de scara? Suma pe apometrele individuale e comparabila, pe scara, cu apometrul general de scara? Nu prea înțeleg de ce nu se poate aduce branșamentul la limita proprietății, cit mai aproape de fapt.

Oricum, nu există apometre de DN 75, ci de DN 65 și 80, prin urmare în zona de montaj trebuie sa respectați la conducta același diametru, pe o lungime de 3 diametre în fata și unul în spatele contorului. Totodată trebuie realizata condiția de conducta plina, pentru a nu măsura aer, pe lingă apa.

Sunt multe de comentat și de verificat mai ales, cred ca va trebuie personal specializat pentru a verifica toate aceste lucruri.
latka a scris:
Ceva nu se potrivește în povestea dvs. spuneați de 70m lungime pina la contorul de branșament, acum spuneți de 500m.

Se potriveste, doar ca dvs. nu ati dat suficienta atentie la ce a descris initiatorul.
Se pare deci, dat fiind ca la timpul cand s-a construit imobilul nu exista infrastructura (tevi de alimentare apa) pe strada respectiva, dezvoltatorul a facut aductiunea printr-o conducta (cei 70m), ce trece prin subteranul altei proprietati, pe cea mai scurta cale posibila. Societatea Apa Canal Ilfov, daca ar dori, pentru a ajunge la intrarea in blocul respectiv cu infrastructura sa, ar trebui sa faca aductiunea de la o distanta de vreo 500m, urmand traseul strazii/strazilor.

ceciliaradu a scris:
Este posibil sa fie sparta teava de LA IESIREA IN BLOC PANA IN CONTORUL FURNIZORULUI.

Nici dvs. nu ati fost atenta... Anterior postarii dvs, initiatorul explica ca au facut deja teste din care a reiesit ca este imposibil ca acea conducta sa fie sparta.

marinicafarafrica a scris:
Intre contoarele noastre si al lor mereu apar pierderi mari 300 - 500 mc pe luna.

Nu ati precizat si ce procent au aceste diferente/pierderi in consumul total. Cat, de exemplu, inregistreaza contorul de bransament si cat, in total, inregistreaza cele doua apometre (pe cele doua scari).
Eu am intrat pe topicul dvs acum, cautand diverse info, tocmai din cauza ca ma confrunt cu o situatie in care ne-am sesizat ca, contorul de bransament s-a apucat de inregistrat valori de pana la 4 ori !!! mai mari decat consumul inregistrat si cumulat total al apometrelor individuale din bloc. Un consum inregistrat care deci nicidecum nu poate fi pus pe seama diferentelor uzuale cu care toate blocurile se confrunta datorita multiplelor motive de care multa lume este mai mult sau mai putin constienta.

amotida, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am inteles bine, Apa canal Ilfov stie ca sunt nereguli pe acea conducta si invoca aiureala cu 500m. Cum a putut sa aiba bransament la un capat, il poate muta si la celalalt capat al tevii de 70m, nu e nici o ilegalitate. Altfel nu ar mai face acest circ. Multi vad, putini inteleg, tehnic, situatia.
Bransament inseamna montarea corecta a unui contor si amenajarea unui camin pentru protectia si citirea acelui echipament, nu e mare brinza.
[ link extern ] /
[ link extern ]
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia sa-mi puna in carca "pierderi apa" ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Fiul meu locuieste intr-un bloc cu 4 etaje, toti proprietarii au ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)