avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc lunar, deși țeava nu este defectă. Cum putem rezolva situația?

Buna seara
Bloc nou , asociatie de proprietari cu acte , ne confruntam de un an jumate cu pierderi totale de peste 3000 mc. Da am scris bine. Apacanal Ilfov ne incarca lunar cu pierderi , ultima luna a venit factura cu pierdere de 530 mc. Am facut mai multe sesizari dar fara raspuns clar ! Avem contoare la ambele scari recunoscute de ei dar trec si citirea contoarului de bransament care le apartine. Intre contoarele noastre si al lor mereu apar pierderi mari 300 - 500 mc pe luna.

Am controlat teava nu are pierderi. Pe factura vine citirea la contoarele noastre index nou - vechi dar la contoarul lor nu apare nici o citire doar pierderi ..Citirea o dam noi si observam diferenta lunar. Nu stim ce sa mai facem, unde sa ne adresam. Mentionez ca si amplasarea contorului de bransament al blocului se afla pe alta strada in curtea la alt proprietar distanta 70 m fata de bloc!

Am inteles ca atunci cind s a aprobat constructia blocului pe strada unde s a construit blocul nu avea apa si nici acum nu s a bagat, dezvoltatorul s a legat de la strada cu apa.. Explicatia dezvoltatorului - daca nu ma legam de acolo nici azi nu aveati apa. Dati-ne o idee cum sa scapam de aceste pierderi ! Sa cerem schimbarea contoarului care ne fura, adica al lor ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Vedeti ca nu a-ti venit cu toate detaliile. Eu nu vad din cele spuse decat un consum inregistrat corect de contorul general, deoarece inregistreaza si consumul de la santierul care este in lucru. Problema dumneavoastra este ca nu sunteti in regula cu traseul/magistrala de alimentare a blocului dumneavoastra. Revin la cele spuse de mine anterior. Faceti o cerere in care sa cereti lamuriri asupra conductei/traseului cu notificare ca in 10 zile sa va raspunda si dovezi care sa ateste ca aveti dovezi de consum inregistrat incorect de contorul lor(adica puneti copie dupa verificarile metrologice ale apometrelor si indexul acestora scris in proces verbal de constatare semnat de o comisie interna a asociatiei). Trimiteti aceasta cerere prin posta cu confirmare de primire, nu alta modalitate de depunere ca nu veti avea dovezi. Vor fi obligati sa va dea un raspuns. In functie de raspuns puteti notificati prin posta cu confirmare de primire si autoritatile locale care vor trebuii sa va dea raspuns cu notificarea ca in 10 zile sa va raspunda, indiferent de relatiile care sunt acolo. Nu va lasati intimidati de pile si relatii , si daca nici asa nu aveti o rezolvare, va puteti adresa instantei cu dovezile stranse, unde aveti sanse mari. Atentie insa ca raspunsul sa il cereti sa vina cu confirmare pe adresa asociatiei ca sa nu invoce ca au dat raspuns dar nu ati specificat modalitatea de raspuns. Puteti consulta si un avocat ca sa va ajute sa redactati cele spuse de mine.

marinicafarafrica a scris:

Cum sa ne adresam la Primaria Bragadiru cind sotia dezvoltatorului lucreaza acolo ! Trageti voi concluzia de ce sunt atitea nereguli. Cineva mi a zis ca daca cei de la ANPC ar fi corecti , in urma controlului , ar solicita opratorului de apa in termen de 30 - 60 zile , sa aduca contuarul general linga bloc , cum prevede legea! In caz contrar se va inchide apa. Si va dati seama ce ar insemna sa ramina un bloc de 170 ap. fara apa , Noi am preluat apa pe numele asociatiei dar nu si blocul de la dezvoltator pentru alte nereguli care refuza sa le remedieze in bloc ! Mai face un bloc linga noi. Deci daca raminem fara apa pe cine dam in judecata, pe dezvoltator s au Apacanal Ilfov s au Primaria ? Toti sunt implicati

Pentru noul bloc care il face are put sapat. In medie noi consumam aprox. 1000 mc pe luna scara A si B . + 300 mc +,- contor general. Am raspuns la intrebarea pusa de un domn
Mai specific ca dezvoltatorul a facut cu banii lui toata canalizarea pe str unde este blocul. Apacanal au venit cu muncitorii si utilajele. De unde stiu : s a infundat canalul dupa o ploaie si am dat telefon la Apacanal sa vina sa desfunde ca nu mai putem sa trecem! Raspuns - noi nu avem canalizare pe aceasta strada ! Cum domne ca ati sapat , ati bagat tevi ? Nu noi, un dezvoltator !!! Si noi ce facem ? Nu stiu ! Am ramas mut efectiv !Cam asa stau lucrurile pe aici prin Bragadiru. Se face totul fara proiecte fara aprobari corecte. Am mai specificat sotia dezvoltatoruli lucreaza la Primarie , deci se poate orce !
1. Dezvoltatorul NU " a facut cu banii lui toata canalizarea pe str unde este blocul ".
A "facut" cu banii proprietarilor din imobil/bloc.
La fel putea sa "faca" si traseul de alimentare cu apa rece.

2. Ati mentionat : "Pentru noul bloc care il face are put sapat."
Pe dumneavoastra cine va opreste sa aveti propriul put ???
Ati scapa de firma furnizoare de apa rece.

3. Regretabil, furnizati date "cu picatura". Doar la insistentele celor ce doresc sa va ajute.

Succes.
Din pacate un put nu poate deservii 170 de apartamente..

Alte discuții în legătură

Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia sa-mi puna in carca "pierderi apa" ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Fiul meu locuieste intr-un bloc cu 4 etaje, toti proprietarii au ... (vezi toată discuția)
Buna seara, de 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ... CostinelStoicea CostinelStoicea Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, ... (vezi toată discuția)