În cazul nostru nu este nevoie de regularizare, apometrele sunt montate pe holurile blocului, nu în apartamente.
ȘI DACĂ VOR SPUNE CĂ APOMETRUL ESTE VALABIL (sunt aproape sigur că așa va fi), ce veți întreprinde ?
Eu, împreună cu fostul administrator, am fost în control în luna Decembrie 2013, în blocul meu cu 54 de imobile să verificăm apometrele și indecșii lor.
Din totalul de 54 de proprietari dacă au deschis 20, și chiar și așa, am depistat vreo 350 mc ne-declarați - numai la o familie am găsit 200 mc pe care refuza să-i declare.
Să știți că de multe ori acolo e problema diferențelor de apă !
Există niște norme de aplicare ale ANRSC care obligă șefii de Asociații să constituie o comise de control al integrității apometrelor și a valorii indecșilor, cel puțin o dată la 3 luni, doar că la A.P.71 din Brăila nu s-au mai verificat apometrele din cele 458 de imobile din cadrul Asociației, de când s-a înființat Asociația !!!
Dacă sunt incompetenți, noi nu vom mai plăti acele diferențe de apă până nu vor controla TOATE APOMETRELE DIN ASOCIAȚIA NOASTRĂ, MĂCAR O DATĂ LA 6 LUNI !