Buna seara
Bloc nou , asociatie de proprietari cu acte , ne confruntam de un an jumate cu pierderi totale de peste 3000 mc. Da am scris bine. Apacanal Ilfov ne incarca lunar cu pierderi , ultima luna a venit factura cu pierdere de 530 mc. Am facut mai multe sesizari dar fara raspuns clar ! Avem contoare la ambele scari recunoscute de ei dar trec si citirea contoarului de bransament care le apartine. Intre contoarele noastre si al lor mereu apar pierderi mari 300 - 500 mc pe luna.
Am controlat teava nu are pierderi. Pe factura vine citirea la contoarele noastre index nou - vechi dar la contoarul lor nu apare nici o citire doar pierderi ..Citirea o dam noi si observam diferenta lunar. Nu stim ce sa mai facem, unde sa ne adresam. Mentionez ca si amplasarea contorului de bransament al blocului se afla pe alta strada in curtea la alt proprietar distanta 70 m fata de bloc!
Am inteles ca atunci cind s a aprobat constructia blocului pe strada unde s a construit blocul nu avea apa si nici acum nu s a bagat, dezvoltatorul s a legat de la strada cu apa.. Explicatia dezvoltatorului - daca nu ma legam de acolo nici azi nu aveati apa. Dati-ne o idee cum sa scapam de aceste pierderi ! Sa cerem schimbarea contoarului care ne fura, adica al lor ?
Plătiți mult pentru ca sint administratori de bloc, slugile Primariei care , platesc si pierderile din rețea , adica pe cei care sint branșați fara contor direct la țeava , si pentru ca primarii fac parte din consiliu de administrație de la Apa-Canal si sint plătiți cu 5-7 milioane lei vechi pentru fiecare ședinta a consiliului de administratie .de asemenea si in consiliul de administrație de la Termo -Calor
Administratia blocului in urma discutiilor cu voi a ahotarit si a depus sesizare catre Apacanal pentru verificare contor si chiar schimbarea lui , iar catre ANPC pentru aducerea contuarului linga bloc cum prevede legea. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Voi posta rezultatul sesizarilor.
Conform normelor legale, orice șef și administrator de Asociație de Proprietari este obligat să controleze o dată la 3 luni, detaliat (cu procese verbale de constatare), integritatea tuturor apometrelor, cu indecșii respectivi !
Dacă nu au respectat aceste norme legale, contestați corectitudinea valorilor apometrelor, deoarece nu au fost valori clare, verificate, cel puțin o dată la 3 luni.
draftacristi
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
nu se verifica...flory_mr poate s-a exprimat gresit...la 3 luni de obicei se fac acele regularizari asa cum se face si la lumina sau la gaze...au preluat si asociatiile acest mod de lucru. Unele asociatii, acolo unde nu sunt mari diferente, nici nu au motiv sa faca acest lucru la 3 luni...fac o citire de regularizare poate odata la an...Personalul asociatiilor, indiferent de functie, nici nu este autorizat de cei de la apa sa faca verificari .ale aparatelor de masura ( apometre )..acest lucru il fac doar cei de la apa si firmele autorizate de acestia.