Sunt angajat la o societate comerciala si in acelasi timp sunt actionar unic si administrator la o alta SC unde nu am contract de munca.
Daca imi suspend contractul de munca pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului si in continuare societatea la care sunt actionar poate sa functioneze? Mentionez faptul ca la sfarsitul anului eu beneficiez de dividende.
Dividendele se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei?
Va multumesc.
Daca SC unde sunteti asociat unic si administrator, este microintreprindere trebuie sa angajati pe cineva (poate fi si contract cu timp partial).
Potrivit legii(OUG 148/2005)-Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege
1. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani chiar daca nu o sa mai aveti contract de munca. Conditia este ca, pana la data nasterii copilului sa aveti 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
2. De indemnizatie pentru concediu maternal veti beneficia (daca nu veti avea contract de munca si nu veti fi nici in somaj) doar daca va asigurati la Casa de sanatate, la Fondul pentru concedii si indemnizatii si cotizati cu 0.85% din venituri.