avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actele necesare inainte de a pleca de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actele necesare inainte de a pleca de acasa

Salut! Aceasta este prima mea intrebare pe site-ul acesta. Fac zilele acestea 18 ani si voiam sa stiu toate actele necesare de care am nevoie si alte detalii despre lucrurile pe care trebuie sa le am si sa le fac inainte de a pleca de acasa. Precizez ca cand ma voi angaja imi voi lua un loc de munca platit ieftin, la un fast-food, iar chiria va fi cat mai mica posibil, poate chiar un camin pentru studenti si vreau sa termin si clasa a 12-a la un seral. Multumesc anticipat!
Atentie la sfaturile pe care le dam dl @gi-jane2!!!
Utilizatorul a scris clar ca relatia sa cu parintii este toxica, citez: "contactul cu parintii nu trebuie sa mai existe daca vreau sa mai supravietuiesc psihic".

Stimate utilizator, trebuie sa stiti ca o data major deveniti si responsabil dpdv al legii.
Deci va trebui sa va informati nu numai despre actele necesare unei schimbari de domiciliu ci si despre drepturile si mai ales obligatiile dvs in calitate de cetatean.
Cand veti gasi o locuinta cereti un contract de inchiriere pt a putea beneficia de protectia legii, cand va angajati nu uitati CIM-ul si o fisa de post, declarati anual veniturile, respectati regulile si regulamentele de functionare (condominiu, loc de munca, etc...), etc...!

Sfaturile dl-ului avocat Gabriel Klein Kiritescu sunt excelente, ca si dansul sunt de parere ca ar trebui sa va luati macar bacalaureatul.
Nu cunoastem domeniul in care excelati, dar, oricare ar fi acel domeniu, evolutia dvs va fi conditionata de aceasta diploma.

Curaj aveti, va urez succes!
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
Demos, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Demos a scris:

Atentie la sfaturile pe care le dam dl @gi-jane2!!!
Utilizatorul a scris clar ca relatia sa cu parintii este toxica, citez: "contactul cu parintii nu trebuie sa mai existe daca vreau sa mai supravietuiesc psihic".

Nu am inteles ce vreti sa spuneti si de ce ma atentionati !
Stiu exact ce a scris utilizatorul si nu are legatura faptul ca nu au o relatie buna, ca e toxica etc cu faptul ca trebuie sa ii anunte ca se muta, nu am zis ca trebuie sa ii anunte unde, ci ca se muta.. asta inseamna printre altele si sa iti asumi o decizie, nu sa fugi si in al doile rand evita ca parintii sa ii anunte disparitia la politie. Una e sa te muti si alta e sa dispari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. am 18 ani dar ai mei ... Mryom Mryom Vreau sa plec de acasa, dar nu am bani. Am 18 ani dar ai mei nu ma lasa sa imi caut de munca pentru a ma obliga să merg la facultate. As vrea sa imi găsesc ... (vezi toată discuția)
Să plec sau nu de acasă? Dia1234 Dia1234 Bună sunt Dia, am 18 ani aproape 19 și intru în clasa a 12a locuiesc la bunici,mă cert foarte mult cu bunica pe teme ca nu fac nimic ca nu o ajut la ... (vezi toată discuția)
Regulament cazare in camin dariad dariad Stie cineva daca studentii care au primit cazare in camin sunt obligati sa-si ia toate lucrurile din camera, in perioada vacantelor, pentru ca administratorul ... (vezi toată discuția)