avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pfa cu norma de venit - plata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pfa cu norma de venit - plata tva

Se da o persoana care lucreaza ca PFA cu norma de venit. Are un singur client caruia ii factureaza, in SUA.
Anul acesta preconizeaza ca va depasi cu putin norma de venit. Potrivit legii, cand plafonul este depasit, se plateste TVA. In acelasi timp, facturile emise catre SUA sunt trecute la decontul de TVA.
Prin urmare, persoana va trebui sa plateasca TVA dupa depasirea normei de venit in aceasta situatie? Cum e corect din punct de vedere legal?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 11:58, 3 Iulie 2019
Norma de venit e una, plafonul de TVA e altceva.
Depinde de specificul activitatii. Daca exportati produse/marfuri nu platiti TVA. Daca prestati servicii trebuie facuta o analiza, dar probabilitatea este foarte mare ca in urma analizei sa rezulte ca locul prestarii de servicii este SUA, locul in care se afla clientul dvs; in acest caz facturati fara TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni neinregistrare pfa ca platitor de tva qwertyu2010 qwertyu2010 Salut, Am un PFA pe norma de venit, neplatitor de TVA, servicii software. - am avut incasari din Romania pana in octombrie - incepand din octombrie, am ... (vezi toată discuția)
Tva pe facturi emise de pfa (servicii it) pentru clienti din us AlexDanMatei AlexDanMatei Buna ziua, Daca sunt PFA cu norma de venit cod caen 6202 (servicii IT) si prestez servicii pt o companie din US, as vrea sa stiu daca depasesc plafonul de ... (vezi toată discuția)
Facturarea serviciilor catre societete din grecia OMHR OMHR buna ziua am o intrebarebare,facturile de servicii(consultanta software) facute de o PFA care a depasit plafonul si este platitoare de tva se factureaza cu ... (vezi toată discuția)