avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi -a anulat permisul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi -a anulat permisul

Buna ziua, ma numesc Golodin ionut si m-am mutat in anglia acum 3 ani dupa ce mi-am luat permisul de conducere in romania, avand domiciliu in anglia a trebuit sa îmi schimb si permisul cu ce-l englezesc, in cele din urma am primit 6 puncte pentru ca am condus fara asigurare o masina care tocmai am schimbat-o cu altcineva si nu stiam ca nu este asigurata, am spus asta in instanta si nu a contat pentru care am mai primit 2 puncte, legea in anglia zice ca daca ai 8 puncte in primii doi ani duce la anularea permisului, acum eu m-am intors in romania si nu mai vreau sa ma intorc, ce trebuie sa fac aici ca sa-l redobandesc? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 15:37, 2 Iulie 2019
In UK nu sunteti obligat sa predati permisul de conducere, deci presupun ca sunteti inca in posesia acestuia.
Interpretarea dvs nu este corecta, in UK numai detinatorul unui nou permis de conducere obtinut in urma luarii examenului de conducere pe teritoriul UK este supus acestei reguli: "pierderea a 8 puncte din cele 12 puncte legale in primii doi ani de la obtinerea permisului de conducere conduce la nularea de drept a acestuia".
Vechimea dvs este de minim 3 ani, nu de 2 ani, o schimbare de permis nu este o prima obtinere de permis (legea fiind data in sensul unei severitati accentuate vis-a-vis de conducatorii fara experienta care pun in pericol ceilalti participanti la trafic prin conducere agresiva).

Deci avem de analizat doua situatii posibile:
1) daca o decizie din partea justitiei UK care mentioneaza ca permisul este anulat va trebui sa formulati un apel impotriva deciziei.
Luati-va un avocat in UK, furnizati elementele probatorii necesare si dupa corectarea deciziei initiale faceti schimbarea permisului UK in Ro.
ATENTIE la termenul legal de apel.
2) aveti o decizie din partea justitiei UK care nu mentioneaza anularea permisului, permisul dvs este inca valabil .
Faceti schimbarea permisului UK in Ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat in anglia Nline2003 Nline2003 Buna ziua, ma numesc Muresan Catalin si m-am mutat in anglia acum 3 ani dupa ce mi-am luat permisul de conducere in romania, avand domiciliu in anglia a ... (vezi toată discuția)
Permis de conduce anulat pe teritoriul uk tatar_dorin tatar_dorin E o situatia la care nu am gasit un raspuns inca,Daca unui cetatean roman ii este anulat dreptul de a conduce pe teritoriul UK din cauza alcoolului(0,79) pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o nelamurire foarte mare si nici nu am gasit persoana ... Catalin187 Catalin187 Buna seara! Am o nelamurire foarte mare si nici nu am gasit persoana potrivita pentru a ma ajuta cu indrumarea potrivita. Permis auto (vezi toată discuția)