avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INCHIRIERE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INCHIRIERE APARTAMENT

Buna ziua in urma decesului tatalui meu,care nu era biologic adica mama mea s-a recasatorit a 2-ua oara si cel de al 2-lea tata a decedat ramanand apartamentul in cote egale mamei mele mie si fratilor mei noi toti fiind 4 frati ,2din prima casatorie si 2 din a doua ,intrebarea mea este unul dintre frati doreste sa inchiriese apartamentul poate sa faca acest lucru fara acordul meu pentru a obtine foloase banesti.Pot contesta cumva inchirierea si daca da ce cai de atac am?.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
MARCELA2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:20, 3 Iulie 2019
Exact,
Au dreptul doar mama dvs., ca si sotie supravietuitoare ( 1/4 din bunurile dansului ) si copiii biologici sau adoptati ( 3/4 din aceste bunuri)
Dvs. o sa mosteniti partea mamei dvs... si tatal biologic, chiar daca s-a recasatorit si mai are si altii copii
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
da,dar apartamentul l-au cumparat cand cei doi erau impreuna adica dupa ce se recasatorise mama cu el si au avut nevoie sa ma treaca in acte probabil pentru al cumpara ,iar pana atunci tatal de al doi-lea a stat in acel apartament in chirie pana sa se casatoreasca cu mama ,de ce spuneti ca nu as avea dreptul?
Daca au cumparat acel apartament impreuna, este bun comun, atunci mama dvs. are dreptul la 50 % din el si tatal dvs. la restul de 50%.
Din jumatatea tatalui dvs. v-a mosteni mama 1/4 si copii biologici sau adoptati, infiati, restul de 3/4.
La final mama dvs. v-a ramane cu 5/8 din apartament si copii cu restul de 3/8, daca este singurul bun comun.
Dvs. cum ati fost trecuta in acte, ce scrie exact in acel act?
Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
nu mai gasesc acel act dar era numele meu trecut pe el si au avut nevoie de semnatura pentru acumpara apartamentul eu la timpul respectiv eram major,de unde pot obtine acel document ?
Mergeti la notarul unde s-a facut actul de vanzare cumparare si solicitati un duplicat.

Alte discuții în legătură

Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)
Fratii vitregi intra la succesiune anabogdan anabogdan Buna, Am si eu dilema intrucat tatal meu a decedat de curand si urmeaza sa se deschida succesiunea. Tatal meu este casatorit cu maica-mea din \'86 , iar ... (vezi toată discuția)
Adult 33 ani vrea sa fie infiat si detine 3/8 de apartament de la tatal biologic madalina_stroe madalina_stroe Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am 33 de ani si sunt casatorita. Tatal meu biologic a murit cand aveam cativa ani. Atunci ... (vezi toată discuția)