Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata si primeam un meniu de mancare pe zi. Lucram pe teren si nu ajungeam in fiecare zi sa luam mancarea. Am fost anuntati ca se va face comanda de mancare dar daca. Un angajat va intra in concediu, acel meniu i se va scadea din salariu. Am cerut sa ni se dea bonuri de masa in loc de mancare. Am fost refuzati. Sunt zile in care mancarea nu este pe gustul angajatilor.... Plus ca s-a zis ca cine nu vrea mancare nici nu va primi in schimb bonuri sau bani. Este ok? Avem ce sa facem? Va multumesc.
In contractul colectiv de munca incheiat la nivel d firma si in ROI al firmei trebuie sa se regaseasca prevederi legate de acest aspect.
Nu este in regula sa se scada din salariu meniul aferent pentru lucratorul aflat in concediu. Angajatorul are o programare a CO si in functie de aceasta poate comanda numarul de meniuri la firma de catering.
In mod normal, meniul trebuie stabilit periodic, de comun acord: angajator - sindicat/ reprezentantii salariatilor - firma de catering.
Bonuri sau bani se pot primi in functie de prevederile din documentele mentionate, negociate.
Acte food truck
GRYRazvan
Buna ziua ,
Doresc a infiinta un srl , de inceput eu ma voi ocupa de acte si tot eu o sa stau la vanzare.
O sa incep doar cu cafea , ceaiuri , ciocolata ... (vezi toată discuția)