avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INTAMPINARE PENTRU PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INTAMPINARE PENTRU PENSIE ALIMENTARA

In anul 2011 dupa o casatorie esuata..am decis impreuna cu "respectiva"sa divortam.Datorita faptului ca in urma casatoriei a rezultat si un copil ,am stabilit impreuna cu fosta sotie un cuantum (pensie alimentara copil)Pe langa pensie...am decis ca ea sa ramana in garsoniera mea..proprietate personala,bun dobandit inainte de casatorie...dupa cativa ani ea mi-a cerut sa-i vand garsoniera....asa ca am decis sa vand garsoniera pe o suma derizorie stiind ca si copilul meu traieste acolo...toate bunurile mele..si tot ce am cumparat in timpul casatoriei au ramas in garsoniera respectiva.Mentionez ca timp de 11 ani cat am trait impreuna i-am crescut un copil dintr-o casatorie esuata.Cand fosta sotie si-a vazut" sacii in caruta"m-a dat in judecata ptr.majorare pensie..Nu am mai vaz.copilul de 2 ani datorita faptului ca nu mai traiesc in acelasi oras si de care ori ma duceam sa-l vizitez...fosta sotie imi spunea ca nu e acasa ..ca e in vacanta la bunici.Va rog respectuos care ma puteti ajuta cu un model de intampinare ptr.ca nu imi pot permite un avocat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:57, 5 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întampinarea este actul prin care raspundeti la pretentiile din cererea de chemare in judecata.
Nu exista un model standard, pentru ca povestile sunt diferite de la caz la caz.
Respectati cele de mai jos si, in rest, scrieti ceea ce considerati relevant.

Art. 205 Cod de procedură civilă.
Scopul şi cuprinsul întâmpinării
(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată.
(2) Întâmpinarea va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
e) semnătura.

Visul justitiabilului roman modele,modele și iar modele..Spuneti Doamne fereste sa aveti vreo problema juridică mai gravă și un avocat sa va faca apararile după modele.Fiecare cauza este întemeiată pe anumite articole de lege,necesita anumite probe pt s fi administrate nu exista modele universale.Modelele existente pe net sunt pur orientative și se adresează unor tineri juriști aflați la început de carieră,unele fiind chiar eronate .Daca doriti sa va vizitați copilul solicitați stabilirea unui drept de vizita,mergeți la un executor pt a-l pune în aplicare daca fosta nu va permite sa aveti legături firești cu minorul etc.Din toata povestea dvs nici un argument nu va face sa instanta sa nu va oblige la plata unei pensii sau la majorarea pensiei existente,obligatia de plata exista indiferent de cele susținute de dvs.
Pensia de întreținere trebuie majorată conform legii. Instanța va stabili un maxim de 25% din venitul dvs lunar net. Puteți calcula singur cât datorați lunar 25% din venitul cel primiți în mână lunar. Dacă deja plătiți în prezent copilului suma corectă, depuneți la dosar copie după chitanțele de plată.

Trebuie să înțelegeți ca nu va puteți opune legii în vigoare. Nu aveți argumente sa cereți judecătorului să nu admită cererea fostei soții de majorare a pensiei la venitul dvs actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați să fac o întâmpinare la tribunal, pentru stabilirea programului de vizită și plata pensiei de întreținere dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Am divortat prin notariat in februarie, anul acesta. Avem impreuna un copil de 9 ani. Pentru ca tatal a fost \"suficient\" de responsabil, a ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare Ionutzzz7i88 Ionutzzz7i88 Ma poate ajuta cineva cu un model intimpinare cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Am primit cerere reconventionala ContSters289190 ContSters289190 Am un copil caruia din 2010 ii platesc pensie alimentara.Incepind din 2012 salariul la noul loc de minca este jumatate fata de anul cand s-a stabilit ... (vezi toată discuția)