avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda calcat pe spatiu verde
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda calcat pe spatiu verde

Buna ziua!
Azi am primit o amenda pentru calcat pe spatiu verde de la Pol.Comunitara Craiova, in urmatoarele circumstante.Am parcat masina pe o parte a strazii, iar eu trebuind sa ajung peste strada am traversat e adevarat neregulamentar peste refugiul acela dintre sinele de tramvai,unde este plantata iarba.Pe partea cealalta m-au asteptat domnii politisti care mi-au explicat ca in conformitate cu Hot. C.Local imi vor scrie amenda intre 500 si 1000 de lei.Suma mi se pare enorma si exagerata.M-au legitimat,mi-au luat datele,apoi mi-au zis sa plec la cursuri si ca pot reveni la sfarsit la postul lor sa vad proc.vb.Cand m-am intors acolo mi-au spus ca procesul l-au trimis deja,pt ca l-au intocmit in lipsa.Eu oricum nu aveam de gand sa semnez,ci sa contest amenda,dar vroiam sa trec o mentiune eventual, ca am sarit peste spatiul acela nu am calcat.As vrea sa stiu ce pot face acum,pentru ca voi contesta amenda.Mi se pare o suma exagerata pentru asa ceva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Raz.Sc , utilizator 10:00, 27 Noiembrie 2009
Aveti convingerea ca amenda este pt ca ati calcat iarba?
Oricum, amenda ar trebui sa fie intre 40 si 60 lei (sau pe acolo)… Cred v-au considerat… persoana juridica de v-au vorbit despre asemenea limite ale amenzii!

Daca in locul pe unde ati traversat nu este trecere de pietoni (si nu ar putea fi daca era iarba pe acolo) amenda este pt traversare neregulamentara…
Amenda – din cate stiu – pt traversare neregulamentara e de 120 lei (scade la jumate daca e platita in 48 ore).

Impotriva PV de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Poate e mai bine sa asteptati comunicarea PV… E posibil sa fi renuntat la a-l scrie…
Bafta!
astept sa vad ce se intampla.
Sigur pentru asta este pentru ca asa au spus.Mi-au aratat hotararea consiliului local pe care am cautat-o si pe net,si intr-adevar cons din Craiova a votat aceasta sanctiune,este incredibil.Pentru trecere neregulametara nu este pentru ca au zis ca ei nu au competenta sa dea o amenda de circulatie.Preferam sa primesc pentru trecere neregulamentara, stiu ca este mai mica si as fi platit-o sincer pentru ca stiu ca am gresit eu,insa pentru doi pasi pe iarba nu vreau sa platesc 500 de lei,este o tampenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? bună ... CBM CBM Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? Bună ziua! Astăzi, în zi legal liberă,03 Mai, am parcat pentru fix 5 minute ( după ceas) într-o ... (vezi toată discuția)
Amenda auto Sebi1991 Sebi1991 Buna ziua.astazi am primit o amenda ca nu am acordat prioritate pentru pietoni.mentionez ca la 2 m de trecere era parcata o masina si nu am vazut pietoni ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat in baza legii nr. 61/1991 Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In data de 07.10.2010 sotul meu fiind conducator auto pe camion a descarcat marfa la o intreprindere din Timisoara.Avand nevoi fiziologice urgente, ... (vezi toată discuția)