avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda circulatie

Buna ziua!

In septembrie 2013 am fost sanctionata cu o amenda contraventionala de 320 de lei pe care nu am achitat-o la vremea respectiva. La acel moment aveam domiciliul in Bucureşti. In 2017 mi-am schimbat domiciliul In Targoviste.
Anul acesta am fost intormata de catre directia Taxe si impozite a localitatii ça figurez cu aceasta amenda restanta, de care uitasem complet si referitor la care nu am primit nicio somatie de plata/ info pana acum. Nu trebuia sa se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:04, 4 Iulie 2019
Amenda se prescrie în 5 ani începând de la 1 iulie a anului următor celui în care a fost aplicată (deși, pentru anul 2013, calculul se face prin raportare la 1 ianuarie a anului următor)
Prescripția nu operează din oficiu, doar un judecător o poate constata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit fara achitare amenda de circulatie bitcadaniel bitcadaniel La organul fiscal nu pot plati impozitul pe 2017 pina nu achit integral o amenda de circulatie din 2012 .Este posibil.Va multumesc.X-(X-(X-(X-( (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara haiducu haiducu dupa cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara ? (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale/prescriptie creante bugetare/contraventie continua ? _IOANA_ _IOANA_ Buna ziua De curand am primit o somatie de la Primarie prin care mi se pune in vedere sa achit 3 amenzi: doua din 2008 si una din 2010. Mentionez ca somatia ... (vezi toată discuția)