avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuzul Băncii Piraeus
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuzul Băncii Piraeus

Am luat un credit de nevoi personale în moneda CHF.în 2007,în valoare de 21,444,valoarea în Lei 480 mil.am plătit până în 2010.datorită schimbării frecvente,nu am mai putut plăti .în 2012 dosarul a ajuns la un Executor jud.am fost înștiințat că am de restitui sumă de 37,206,CHF.cum este posibil,în doi ani să se majorează cu 17000,mi

sztoika/arpad@gmail.com a scris:

Am luat un credit de nevoi personale în moneda CHF.în 2007,în valoare de 21,444,valoarea în Lei 480 mil.am plătit până în 2010.datorită schimbării frecvente,nu am mai putut plăti .în 2012 dosarul a ajuns la un Executor jud.am fost înștiințat că am de restitui sumă de 37,206,CHF.cum este posibil,în doi ani să se majorează cu 16000 mi
CHF
Buna ziua,

Cand ati fost incunostintat? daca dosarul este deja la executor trebuia sa formulati contestatie la executare. Daca nu ati mai platit din 2012, dreptul de a pune in executare creanta este cam prescris (in functie de datele concrete ale spetei).

Daca doriti sa contestati valoarea pe care o mai aveti de platit din credit trebuia sa formulati contestatie la executare.

Totodata, va aflati intr-un caz de impreviziune, contractarea unui credit in moneda CHF a fost calificata de catre instantele nationale si europene ca fiind un caz de impreviziune.

Daca nu ati formulat constestatie la executare in termen de 15 zile de la incunostintarea facuta de executorul judecatoresc, se poate gasi o modalitate de a intenta o actiune avand ca obiect constatarea clauzelor abuzive si reechilibrarea contractului, ca urmare a intervenirii unui caz de impreviziune si astfel se poate diminua creanta care este pusa in executare.

O zi buna.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac DariusAlex DariusAlex Buna ziua, Recent am primit o hotarare judecatoreasca definitiva, la o contestatie de executare silita a unui credit ipotecar (unicul imobil de locuit cu ... (vezi toată discuția)
Imprumut de nevoie personale vrl112 vrl112 Buna ziua , in 2012 am facut un imprumut in banca de nevoi personale , am platit cam 6 luni-12 luni, cam asa , si dupa am plecat din tara , Am revenit in 2017 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.in 2008 am achiziționat ... Lavinia G. Lavinia G. Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.In 2008 am achiziționat un apartament cu credit ipotecar..In urma divorțului de fostul sot creditul nu a mai fost ... (vezi toată discuția)