avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de căsătorie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de căsătorie.

Bună ziua.Sunt divorțată din 2013 am doi copii minori cărora tatăl lor nu le plătește pensia alimentară,spunând că le pune bani într-un cont să ii scoată ei la 18 ani. Acum câteva zile mi-a trimis mesaj sa ii trimit o copie de pe certificatul de căsătorie că ii trebuie in Italia unde lucrează să dovedească că a fost căsătorit, dar pentru asta există hotărârea de divorț. Ce poate face cu acea copie de pe certificatul de căsătorie ?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
Adynadyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 15:06, 5 Iulie 2019
Nu prea știu cum se poate răspunde la întrebarea ”ce poate face cu acea copie de pe certificatul de căsătorie?”. În general, cam orice, o poate chiar și înrăma.

Cât despre pensia de întreținere, ea se datorează acum, nu la 18 ani.
Dacă nu o cereți, se prescrie și nu il veti mai putea obliga la plata sumelor.
Puteți merge oricând la un executor să îi cereți să pună în executare hotărârea de divort, care obliga si la plata pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Divort king king buna seara ,as avea si eu o intrebare;cum pot sa dau divort ,avand in vedere ca sotul e plecat in italia ne am certat ,si a zis ca nu -mi trimite bani pentru ... (vezi toată discuția)
Divort din italia julien trusca julien trusca sunt un romanas din italia tare suparat,sotia mea influentata de soacra a decis sa se intoarca in romania cu copilul de 1 an,la plecare eu m-am certat cu ... (vezi toată discuția)