In primul rand acesti bani nu ii veti plati decat pana la majoratul copilului , deci pana la implinirea varstei de 18 ani!
In al doilea rand , nu soacra dvs stabileste cuantumul sumei de bani datorate drept pensie alimentara copilului dvs , ci instanta de judecata! Iar pentru asta , sotia dvs va avea nevoie de adeverinta de venit din care sa rezulte veniturile dvs . Si ii va fi foarte greu s-o obtina! Deci , mai e mult pana departe!B-)
Daca nu sunteti angajat cu carte de munca instanta nu va putea sa va oblige la plata unei pensii de intretinere stabilita la venitul realizat in Italia.Reveniti cu detalii pentru un raspuns complet si corect.
va multumesc dar ele spun ca pana la varsta de 22 ani daca face facultate,problema este ca au un stat de plata luat fara stirea mea si numele firmei unde lucrez in italia,dar este posibil pentru ele sa divorteze in romania daca eu si sotia mea avem domiciliul in italia?ce pot face sa opresc divortul ca prima infatisare este pe 26 martie si eu nu ma pot prezenta?ce se poate intampla?
situatia sta in felul urmator:ea a plecat cu copilul si cu soacra mea spunand ca merge doar pt a avea un ajutor in tara,eu nefiind de acord m-am certat cu soacra mea,nu va ganditi la o cearta fizica deoarece eu sunt linistit,ajunse in tara au intentat divort santajandu-ma ca imi va lua pensie alimentara 25% cu o adeverinta luata fara stirea mea avand numele firmei si venitul meu lunar de 1500 euro,eu nefiind in tara imi este f greu de a sti ce se poate intampla la proces,motive nu stiu ce poate sa aiba duar ca m-am certat cu soacra pt ca eu nu am lovito niciodata,nu beau,nu am inselat-o,am ajutat-o la cresterea copilului,si toti banii ii avea ea pe mana,doar ca de la nasterea copilului aveam o problema cu banii fiind prea putin ceea ce castigam eu,acum eu nu vreau sa faca vre-o marsavie cu avocati in lipsa mea si sa ma puna intr-o situatie dificila chiar si puscarie daca nu pot plati pensia alimentara,noi avem domiciliul in italia,si aici am intrebat un av ca pot sa o denunt pentru parasirea domiciliului conjugal si as putea sa ma ajute dar nu stiu cum este in ro. si nici nu stiu ce se va intampla in lipsa mea,daca poate sa divorteze sau nu,cum pot sa imi vad copilul,nu i-am pretins sa mi se incredinteze dar as vrea sa am un cuvant la cresterea lui,banii nu ii pot da cat cere dar nu stiu ce copil de 1 an poate sa consume 15000000 de lei pe luna,mi se pare f mare si nici nu vreau sa profite ea dupa mine,ce pot face?va multumesc
La momentul acesta nu puteti fi obligat decat pana la majoratul copilului.Iar ulterior numai daca acesta va face dovada continuarii studiilor, fiind insa necesara stabilirea din nou a unei pensii , hotarare in baza careia puteti fi obligat pana la implinirea varstei de 25 de ani a acestuia.Angajati un avocat si dandu-i acestuia o procura speciala in acest sens impreuna cu dovezile necesare dovedierii resedintei dvs. din Italia, acesta va putea sa va reprezinte interesele in procesul de divort.Reveniti cu date privind locul incheierii casatoriei.