avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din italia

sunt un romanas din italia tare suparat,sotia mea influentata de soacra a decis sa se intoarca in romania cu copilul de 1 an,la plecare eu m-am certat cu soacra mea acuzand-o pe ea de decizia luata,acum dupa 1 luna de cand sunt plecate m-am trezit ca au intentat divort,si pe langa faptul ca soacra mi-a distrus viata luindu-mi fericirea de a-mi creste copilul,ma ameninta ca imi va lua si 25% din salariul meu din italia adica 370 euro pe luna timp de 21 de ani,bani care eu nu ii pot da deoarece am casa aici de platit,gaz curent etc...ce nu imi va putea permite sa platesc intretinerea copilului,va rog dati-mi un sfat ce pot face?va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:07, 2 Martie 2010
cununia civila am facut-o la Forli Italia acum 4 ani,casatoria religioasa in romania acum 3 ani,dupa aceea am fost la consulatul ro. la milano si am facut certificat de casatorie rom.anul trecut fara stirea mea sotia si soacra au fost la primaria Rm Valcea si spun ele ca au inregistrat certificatul si asta le da dreptul sa divorteze de mine in ro.
Da, legea aplicabila divortului in cazul acestea este legea noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara rebyelena rebyelena buna seara! va rog mult daca ati putea sa ma ajutati cu o informatie...am divortat si copilul era in italia la fosta soacra ,iar custodia este comuna si am ... (vezi toată discuția)