avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vreau somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vreau somaj

Mama mea se afla intr-o situatie dificila, in urma unui accidend si-a spart rotula la piciorul drept, in luna februarie anul acesta avand pana in prezent 270 de zile de concediu medical. Acum se deplaseaza foarte greu din cauza sarmelor care tin rotula fixa pentru a se prinde la loc, acestea vor fi scoase in luna februarie iar comisia medicala nu mai vrea sa ii dea concediu medical....Cum sa procedez in preuna cu angajatorul sa beneficieze de ajutorul de somaj...Ce articol din codul muncii sa folosim si ce acte sunt necesare fara sa mai avem de a face cu comisia medicala ortopedica....spunea cineva de la A.J.O.F.M sa folosim art 61 lit d, dar ce acte trebuiesc???
Nu exista nici-o forma legala pentru angajator care sa poata trimite pe cineva in somaj ????:sorry:

Va multumesc....am nevoie de un raspuns rapid daca se poate
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
d_shocky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 26 Noiembrie 2009
lipo a scris:

Angajatorul nu poate invoca art. 65 alin. 1, pentru ca n-ar mai putea angaja pe nimeni pe postul respectiv.

Imi pare rau sa va contrazic dar in cazul concedierilor individuale, cum este cazul art. 65 (1) postul poate fi reinfiintat fara a fi necesara trecerea termenului de 9 luni.
clio06 a scris:

lipo a scris:

Angajatorul nu poate invoca art. 65 alin. 1, pentru ca n-ar mai putea angaja pe nimeni pe postul respectiv.

Imi pare rau sa va contrazic dar in cazul concedierilor individuale, cum este cazul art. 65 (1) postul poate fi reinfiintat fara a fi necesara trecerea termenului de 9 luni.

:blush2:

Ceea ce nu inteleg eu este dorinta de a intra in somaj desi are un numar impresionant de zile de concediu medical si mai are si intentia de a depune dosar pentru pensie de invaliditate atunci cand va fi in somaj. De ce nu face acum acest demers?

daca isi da demisia apoi se angajeaza pe perioada determinata de o luna(poate la o alta societate daca nu vrea angajatorul actual) poate beneficia de somaj???
lipo a scris:

clio06 a scris:

lipo a scris:

:blush2:

Ceea ce nu inteleg eu este dorinta de a intra in somaj desi are un numar impresionant de zile de concediu medical si mai are si intentia de a depune dosar pentru pensie de invaliditate atunci cand va fi in somaj. De ce nu face acum acest demers?

doctorita de la comisia medicala e "nebuna" o trimite la munca desi vizibil nu poate sa se deplaseze normal...sa-u facut demersuri dar de fiecare data am fost refuzati si plimbati pe drumuri....pe viitor vrem sa facem demersuri la alti medici cu alte boli pentru pensionare
Daca incheie un CIM pe perioada determinata (1-2 saptamani), la expirarea acestuia poate beneficia de somaj daca are lucrate 12 luni din ultimele 24 de luni.

Alte discuții în legătură

Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- contract de munca-demisie-somaj krisseftika krisseftika Buna seara. As dori sa aflu in ce conditii se acorda ajutorul de somaj,daca prin concediere se poate acorda ajutorul de somaj, si daca prin desfacerea ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)