avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimb de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimb de nume

Buna
Daca baiatul fostei sotii poarta numele meu de familie are drept la mostenire de la mine?
Eu nu sant tatal lui doar lam trecut pe numele meu
Si cum fac sa ii schimb numele inapoi?
Cel mai recent răspuns: Ghiță100 , utilizator 07:38, 7 Iulie 2019
Cum l-ați trecut pe numele Dvs.?
Ați declarat, când s-a născut, că sunteți tatăl, deși nu erați? Apăreți la rubrica ”tata” din certificatul de naștere? Fără să fiți mai explicit, nu puteți primi un răspuns corect.
L-ați înfiat? Dacă da, vă moștenește.
Actiune civilă de tăgada de paternitate - prin proces in instanța! Se va efectua un test ADN care costa 2700 lei, iar ulterior cu sentința se va constata ca nu este fiul Dvs și se vor face mențiuni in certificatul de naștere, adică veți fi șters de la rubrica tata
La 18 ani lam trecut pe numele meu
Nu am treaba
Eu cand mam luat cu masa el era in clasa 7
Si ii era rusine cu numele care il avea inainte
Tata e altul

Geanina DRIAN a scris:

Cum l-ați trecut pe numele Dvs.?
Ați declarat, când s-a născut, că sunteți tatăl, deși nu erați? Apăreți la rubrica ”tata” din certificatul de naștere? Fără să fiți mai explicit, nu puteți primi un răspuns corect.
L-ați înfiat? Dacă da, vă moștenește.

nu inteleg ce spuneti... sau poate nu explicati cum trebuie....
ati fost de acord cu o schimbarea de nume -administrativ ?
sau figurati in certificat ca tata???
totusi eu va sfatuiesc sa mergeti la un avocat cu certificatul de nastere al copilului si contra unui onorariu de consultanta - puteti obtine raspunsul corect...
din ce spuneti dvs nu putem sa ne dam seama...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
avocatmaria, utilizator
Am fost de acord sa isi schimbe numele
Da lasati un nr de telefon si va sun

avocatmaria a scris:

nu inteleg ce spuneti... sau poate nu explicati cum trebuie....
ati fost de acord cu o schimbarea de nume -administrativ ?
sau figurati in certificat ca tata???
totusi eu va sfatuiesc sa mergeti la un avocat cu certificatul de nastere al copilului si contra unui onorariu de consultanta - puteti obtine raspunsul corect...
din ce spuneti dvs nu putem sa ne dam seama...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)
Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, ... Nenestean Mirela Nenestean Mirela Fiind in proces de divorț am născut un copil cu altcineva, pe certificatul de naștere al copilului la nume e trecut după fostul meu soț , după ce sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti cristinasee cristinasee buna seara am un copil de 5 ani .in timpul in care am nascut eram casatorita; iar sotul a devenit tatal copilului i certificat chiar daca nu era el tatal.ce ... (vezi toată discuția)