Buna ziua. Lucrez la o firma de 2 luni. Perioada de proba este de 3 luni. De curind mi sa oferit un job mai bine platit si as vrea sa renunt la actualul job prin demisie. Intrebarea mea este daca in perioada de proba sunt obligat sa efectuez preavizul de 20 de zile prin demisie? Va multumesc.
De la aceasta regula sunt exceptate persoane concediate care se afla in perioada de proba. Daca ai angajat in perioada de proba si doresti sa il concediezi, nu mai este nevoie de preaviz si nici de motivare.
Idea e ca eu vreau sa plec de la locul actual de munca fara sa stau in preaviz iar din cite stiu art 31 spune ceva ca in perioada de proba nu esti obligat sa stai in preaviz sau gresesc? Indrumati-ma ce sa fac si ce articol as putea sa atasez in demisie pentru a nu pierde locul viitor de munca
Bună ziua,
Da, e adevărat, nu trebuie să stați în preaviz dacă sunteți în perioada de probă. Puteți pleca anunțând acest lucru printr-o simplă notificare. Nu trebuie să vă justificați decizia.
Cim
maxisilvia
Buna seara, Va rog sa ma îndrumați in problemă de mai jos:
M-am angajat la o firma am semnat CIM cu data de 31 ian pe perioada nedeterminat începând cu ... (vezi toată discuția)