avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor handicap si insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor handicap si insotitor

avocatnet.ro
EXPLICĂM LEGISLAȚIA
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro
22
AZI
Caută (ex. salariu minim)

DESCARCĂ GRATUIT: Program de facturare complet

- număr nelimitat de documente și utilizatori -

Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe
ajutor handicap si insotitor

Cornelissa
Utilizator
08:31, 6 Iulie 2019
Buna ziua,
As vrea sa stiu:
1-daca bolnavul primește ajutor de handicap, își mai poate primi pensia ?
2- daca persoana însoțitoare lucreaza(este salariat) si obține indemnizație pentru însoțitor persoana cu handicap, își mai primește salariul ? Daca nu, cum se poate folosi indemnizația de însoțitor persoana cu handicap incat salariatul sa isi poata păstra serviciul ?
3- exista in Bucuresti-orice zona posibilitatea de obținere îngrijire la domiciliu(fie si doar o zi..doua /saptamana, chiar program fractionat - sa zicem cate 4..5 ore /zi in 2..3 dimineti/seri pe saptamana )- pacient cu Alzheimer, în baza asigurării de sănătate a pacientului ? Daca nu, Cum si cand se poate reglementa/obtine acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: scg , utilizator 09:56, 6 Iulie 2019
Răspuns 1 da
Răspuns 2 da
Răspuns 3 trebuie să faceți cerere de ajutor la domiciliu la Casa de asigurări însă cred că va vor putea trimite asistență la domiciliu pentru tratament injectabil sau alte, nu pentru a sta cu el, pentru așa ceva posibil să trebuiască să plătiți sau să treacă însoțitor pe.o asistență.
Se poate cumula pensia cu indemnizația de handicap.
Cel ce primește indemnizația dacă v o da dvs primiți si salariul dvs că angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap pavady pavady as dori sa stiu daca o persoana cu handicap (boala alzheimer) care primeste pe langa pensia de handicap si indemnizatie de insotitor, in momentul in care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu unele informati. tatal ... Hawa Hawa Buna Ziua Daca ma poate ajuta cineva cu unele informati. Tatal meu in virsta de 79 ani cu boala Alzheimer in stadiul grav de ce indemnizatie ar avea dreptul ... (vezi toată discuția)
Asistent personal vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Am depus la primaria c-lung mold. un certificat de handicap grav ptr.mama mea,am solicitat angajarea unui insotitor si mi s-a spus ca indemnizatia ... (vezi toată discuția)