avocatnet.ro
EXPLICĂM LEGISLAȚIA
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro
22
AZI
Caută (ex. salariu minim)
DESCARCĂ GRATUIT: Program de facturare complet
- număr nelimitat de documente și utilizatori -
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe
ajutor handicap si insotitor
Cornelissa
Utilizator
08:31, 6 Iulie 2019
Buna ziua,
As vrea sa stiu:
1-daca bolnavul primește ajutor de handicap, își mai poate primi pensia ?
2- daca persoana însoțitoare lucreaza(este salariat) si obține indemnizație pentru însoțitor persoana cu handicap, își mai primește salariul ? Daca nu, cum se poate folosi indemnizația de însoțitor persoana cu handicap incat salariatul sa isi poata păstra serviciul ?
3- exista in Bucuresti-orice zona posibilitatea de obținere îngrijire la domiciliu(fie si doar o zi..doua /saptamana, chiar program fractionat - sa zicem cate 4..5 ore /zi in 2..3 dimineti/seri pe saptamana )- pacient cu Alzheimer, în baza asigurării de sănătate a pacientului ? Daca nu, Cum si cand se poate reglementa/obtine acest lucru ?
Răspuns 1 da
Răspuns 2 da
Răspuns 3 trebuie să faceți cerere de ajutor la domiciliu la Casa de asigurări însă cred că va vor putea trimite asistență la domiciliu pentru tratament injectabil sau alte, nu pentru a sta cu el, pentru așa ceva posibil să trebuiască să plătiți sau să treacă însoțitor pe.o asistență.
Indemnizatie handicap
pavady
as dori sa stiu daca o persoana cu handicap (boala alzheimer) care primeste pe langa pensia de handicap si indemnizatie de insotitor, in momentul in care este ... (vezi toată discuția)