avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită

În urma unui proces pierdut am rămas dator unei terțe persoane cu o sumă de bani ce trebuie rambursată respectiv 18000eur, dacă plătesc onorariu executorului pot face o înțelegere cu acesta de a achita sumă în rate, cum se procedează , care este sumă minimă, pot arată că am doi copii minori, alte rate?
Cel mai recent răspuns: Diana Munteanu , Avocat 10:57, 8 Iulie 2019
Buna seara,

Puteți face un angajament de plata cu executorul judecătoresc in vederea achitării sumei in rate, însă pentru aceasta trebuie sa fie de acord și creditorul, adică persoana la care aveți datoria.
Puteți merge la sediul executorului judecătoresc să discutați cu el sau puteți sa solicitați acest lucru printr-o cerere prin care sa arătați ca sunteți in imposibilitatea de a achita aceasta suma intr-o singura transă, însă in general pentru ca creditorul sa fie de acord cu angajamentul ar trebui ca transă pe care o achitați la momentul încheierii angajamentului de plata sa fie mai însemnată.

Mult succes!

Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Cererea de care vorbeați pt eșalonarea sumei se face către executor sau către judecatorie? mulțumesc!

-mesaj mutat-
Catre executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-credit ipotecar marculescu_adrian_008 marculescu_adrian_008 sunt din buzau. am un credit ipotecar la o banca de aici din oras. acum 15 luni am fost disponibilizat,si am ramas fara venituri. tot de atunci n-am mai platit ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Va rog mult, ajutati-ma cu un raspuns! camena camena Bunza ziua! Am si eu, ca multi altii de aici o problema. Nu este vorba despre vreun credit al meu, personal, ci despre un credit al viitorului meu sot. Acum ... (vezi toată discuția)