avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna pentru angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna pentru angajati

Situatia e urmatoarea: am domiciliul in Constanta, lucrez ca angajat la o firma din Bucuresti iar locul meu de munca e in Suceava. Firma imi asigura cazare in Suceava si am masina de serviciu. In ultimul an pe deconturile lunare mi-am pus si diurna de 40 de lei cat e stabilita in cadrul firmei. Pana atunci eu nu stiam ca se poate primi diurna, dar am facut asta la sugestia unui coleg care facea asta de ani buni. Timp de un an am primit si eu diurna fara sa comenteze nimeni. Mentionez ca din ianuarie 2019 firma da si bonuri de masa , dar bineinteles ca in zilele cu deplasare nu am luat aceste bonuri. Saptamana trecuta s-a trezit cineva , (care imi si semnase pana acum toate deconturile) sa-mi spuna ca de fapt eu nu am dreptul la diurna. Am avut o discutie cu unul din sefi si acesta mi-a explicat ca firma nu da diurna decat celor care pleaca pentru cateva zile din bucuresti si ca eu am locul de munca stabil in Suceava, deci firma nu ma trimite nicaieri in delegatie. I-am replicat ca totusi firma m-a trimis la Suceava, nu m-am dus eu acolo din proprie initiativa. Stiu ca in codul fiscal se spune ca primesti diurna daca firma te trimite in deplasare la mai mult de 5 km de locul de munca. Am aceasta neclaritate si as vrea sa stiu daca pot sau nu sa primesc diurna in situatia data. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: djtudor , utilizator 14:06, 8 Iulie 2019
Chiar daca sunteti angajatul firmei din Bucuresti, dar lucrati in Suceava, dvs. sunteti ori detatsat la acest punct de lucru sau filiala, ori sunteti trecut ca angajat la acest punct de lucru sau filiala. Aici nu e vorba de nici o delegare. Trebuie sa aveti un act prin care vi se comunica felul in care lucrati in Suceava, detasat sau angajat. Cititi HG 714/2018 - in vigoare de la 01.01.2019. Detasatii primesc diurna doar in anumite situatii specificate in actul normativ.
multumesc, sunt angajatul firmei din bucuresti, la Suceava e doar o lucrare temporara care se incheie intr-un an, apoi plec pe alta si tot asa. Deci nu am nici un act de detasare, doar mi se spune ca voi lucra acolo. Dar ceea ce e curios e ca nici ordin de deplasare nu mi se da. Ma urc in masina si plec acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi transferata fara sa semnez? creata3112 creata3112 Buna ziua Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Detasare loc de munca lumifatu lumifatu Revin cu o problema care ma arde si careia nu i-am gasit rezolvare. Sunt desata la Ploiesti din 29 septembrie 2010 si nici acum nu mi-a fost intocmita o ... (vezi toată discuția)
Am sanse in tribunal sa castig? creata3112 creata3112 Buna ziua Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am spus ... (vezi toată discuția)