avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea judecatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea judecatii

Buna ziua ,
As vrea sa stiu daca instanta poate suspenda judecata de mai multe ori in cursul unui proces avand in vedere cele expus mai jos.

Actiune in evacuare pe dr.comun ,paratul simultan cu procesul de evacuare deschide un proces in care contesta actele reclamantului si vine in procesul de evacuare solicitand suspendarea.
Procesul pt. care solicita suspendarea nu se afla in curs de desfasurare, ci este o cerere respinsa pt. neplata taxei de tb.judiciar si a devenit definitiva.
Reclamantul face cerere de rep.pe rol si arata cu hotararea din dosarul unde se contesta actele ca aceasta a devenit definitiva.
La discutarea cererii de rep.pe rol paratul vine cu o noua cerere de suspendare pt. existenta altui dosar cu acelasi obiect si parti.

Instanta admite noua cerere si suspenda judecata.

Am mers la noul dosar si paratul avea obligatia pt. plata unei taxe jud. de timbru...pe care nu a platit-o idem ca la primul dosar.....adica ma sicaneaza dupa cum vedeti.

Ce ramane de facut cu acest parat pervers .

Cel mai recent răspuns: Dor77 , utilizator 22:13, 9 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca si a doua cerere se anuleaza, faceti cerere de repunere pe rol - ca instanta nu va mai suspenda judecata, insa banuiesc ca aveti avocat din moment ce va judecati...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este mai mult decât evident că urmărește tărăgănarea soluționării cauzei!
Faceți cerere de repunere pe rol, din pacate nu aveti temei sa solicitati amendarea paratului pentru acest motiv desi, de lege ferenda, chiar s-ar impune amendarea pt asemenea situatii!
problema e ca cea de-a 2 a suspendare este pentru noul dosar care se afla in perioada de regularizare....nici macar nu se afla in curs de desfasurare...adica nu are termen de judecata...e ca si cum nar' fi .
Totusi instanta a suspendat cauza .
Parerea mea este ca se incalca dreptul la aparare al reclamantului. iar o cerere de repunere pe rol va fi neintemeiata . poate un recurs ar rezolva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului meu la aparare nordisk nordisk buna sunt reclamant intrun proces de evacuare si mi s-a suspendat procesul pe langa suspendarile de drept cunoscute cu Covid 19 si suspendarea cu greva ... (vezi toată discuția)
Buna dimi În legătură cu suspendarea facultativa prevăzută ... Antik Antik Buna dimi În legătură cu suspendarea facultativa prevăzută de art.413 alin 1 pct 1 Cpc Într-un proces de evacuare pârâtul face un proces separat ... (vezi toată discuția)
Divort reluat cu un copil devenit major alfa19 alfa19 Buna ziua! Va rog consiliere: 1. Divort judecat pe fond, prin intelegere intre parti, finalizat cu o \\"concluzie\\" ; 2. In timp instanta se autosesizeaza ... (vezi toată discuția)