avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Onorariu avocatial
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Onorariu avocatial

Un contract de asistenta juridica contine onorariu suma fixa 1000 lei pt deplasari etc... Plus inca un onorariu de succes in valoare 25%. Cazul este unul penal cu ucidere din culpa iar eu su t parte Civila.
Avocatul meu pe tot parcursul procesului nu a fost transparent si a facut multe de capul lui printre care a omis sa faca si cate ceva iar procesul s-a finalizat in felul urmator :
Inculpatul a primit o pedeapsa (bineinteles cu suspendare) dar a fost gasit vinovat in proportie de 40% iar eu ca parte civila am primit o despagubire mult mai mica decat ma asteptam. Cum procedez cu onorariu de succes il platesc pe avocat 25% din cat a obtinut in instanta sau il platesc 40% din 25% cat a fost trecut in contract? Ca sa fiu mai explicit am primit 10 lei despagubiri si conform contractului îi datorez avocatului 2.5lei. Deci il platesc 2.5 lei sau 40% din 2.5 lei (cat a avut el succes in dosar pe latura penala deoarece de acel procent de culpa tin si despagubirile date de instanta). SAU NU ÎI DAU NICI UN ONORARIU DE SUCCES CA NU A AVUT SUCCES? o alta intrebare ar fi daca pot fi executat silit pt neplata sau plata mai mica a onorariului de succes. Va multumesc si doresc un raspuns cat mai sincer si corect ca sa stiu daca platesc omu sau nu.... sau partial. O zi buna va doresc
Cel mai recent răspuns: Kinghimero , utilizator 19:22, 10 Iulie 2019
Nici un avocat sincer si corect care sa imi raspunda si mie legat de aceasta nelamurire? In lege zice clar ca onorariu de succes se stabileste pt atingerea unui anumit rezultat! In cazul meu a fost atins scopul? daca inculpatul a fost gasit vinovat decat 40% din cauza ca avocatu nu a facut toate demersurile necesare si a omis sa depuna unele chestii? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Kinghimero, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri de la fondul de protectie a victimelor strazii Cristina Pielmus Cristina Pielmus In prezent am un proces pe rol, (ucidere din culpa, accident rutier), unde este chemat Fondul de Protectie a Victimelor Strazii sa raspunda civilmente pentru ... (vezi toată discuția)
Crima ContSters216319 ContSters216319 Sotul Meu a fost ucis , ( omor deosebit de grav)cert e ca am cerut daune morale cheltuieli de judecata si de imormantare,intrebarea e daca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare grava din culpa , despagubire rca aditzaC aditzaC Buna seara As dorii daca se poate sa ma ajutati si pe mine intr-o problema . In anul 2008 sotul meu a suferit un accident rutier , in urma caruia el a fost ... (vezi toată discuția)