avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort

Buna ziua! Sotul a achizitionat un apartament pe firma, trecut doar el administrator. Intrebarea mea este daca la divort eu am dreptul la apartament fiind luat pe firma lui, eu nefiind trecuta in niciun act al firmei. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Nicoleta0792, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:16, 10 Iulie 2019
Buna ziua,
NU, bunul apartine acelei persoane juridice.
Nu este nici al dumneavoastra nici al sotului.
Deci este doar al sotului cum ar veni, pt ca este unic asociat si administrator al firmei...?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
NU, bunul apartine acelei persoane juridice.
Nu este nici al dumneavoastra nici al sotului.

Vă rog să observați că, în lumina art. 349 din Codul Civil, în cazul aportului unui BUN COMUN de către unul dintre soți, deși calitatea de asociat este recunoscută soțului care a aportat bunul comun, părțile sociale sau acțiunile sunt bunuri comune.

Prin urmare, calitatea de asociat recunoscută unui singur soț nu are niciun efect asupra dreptului celuilalt soț la beneficiile rezultate din aportul bunului comun!

Pe scurt, oricât de distinct ar fi patrimoniul, oricum veți fi despăgubită, cu mențiunea ca bunul aportat să fie, cum am arătat, comun, adică dobândit în timpul căsătoriei!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei neasociate la partaj din firma sotului asociat unic AngelaTM AngelaTM Care sunt drepturile sotiei in urma divortului din firma sotului unde acesta este asociat unic.Firma este SRL si functioneaza de 22 de ani Casatoria a durat ... (vezi toată discuția)
Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)