Vrem să îi dăm o sultă mamei vitrege ca să renunțe la moștenirea după tata, însă nu putem rezolva simplu pentru că nu vrea notarul. Care este soluția în cazul nostru?
Buna seara, nu stiu cum sa incep dar nu inteleg ceva...
Tata a murit in martie, eu cu sora am facut actele pt succesiune, la notar cand sa semnam actuala sotie ne.a facut o surpriza si a cerut 20.000 ron altfel nu semneaza.
(Sotia supravietuitoare are un sfert din tot si noi cei 2 copii 3 sferturi)
Am discutat cu ea si am cazut la un comun acord sa ii dam 15.000 ron si sa renunte, ea e de acord cu aceasta suma si asteptam ca luni sa mergem la notar...
De la notar am inteles ca ea o sa.si accepte mostenirea si dupa intram intr.un partaj si abea atunci ea renunta la mostenire....
Plus ca o sa se faca o hartie in care se specifica suma da.ta ...dar daca ea nu se mai prezinta eu cum o sa recuperez banii dati?
Daca actuala sotie renunta la mostenire de ce mai trebuie sa se mai faca si acest partaj???? Eu si sora vrem sa vindem imediat si suntem intr.o relatie buna...
Eu spun ca e simplu...da actuala sotie o declaratie prin care renunta la mostenire si am incheiat cu ea, ni se elibereaza certificatul de mostenotor mie si surorii...sau posibil sa gresesc.
Va rog sa ma lamuriti pt ca nu cunosc legile.
Va multumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Inca o data se dovedeste ca semnati fara sa stiti ce si cu ce consecinte.. A acceptat femeia mostenirea deci nu a renuntat la ea si va trebui sa ii inscrieti cota pe rol la primarie dupa ce fiecare obtine certificatul de mostenitor ca de aia v-a imputernicit si apoi faceti partajul..pt care v-a imputernicit si a si declarat ca a primit sulta.
Adica ne scarpinam altfel si pe bani mai multi ca o sa platiti si autentificarea actelor de partaj. si
va si dura mai mult pana veti ajunge sa vindeti, dar da, cu acelasi rezultat, femeia iese din schema.
Varianta mai simpla si mai ieftina era ca femeia sa fi renuntat la mostenire prin declaratie, asta dupa ce si in acest caz se analizau consecintele posibile ale incheierii acestui act. Poate ca notarul a analizat si varianta asta si a renuntat la ea, daca renuntarea la mostenire a ei, profita altuia, nu dvs, de ex.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Deci nu a renunțat la nimic.
A rămas moștenitoare împreună cu dvs si sora.
A dat doar o declarație ca a încasat deja banii, pe care ar fi trebuit să îi ia la încheierea actului de partaj.
Eu stiu destul de bine ce semnez...imi e greu sa explic mai departe.
Exact cum a.ti spus initial prima data trebuie sa accepte succesiunea si dupa sa se faca partajul ( la fel a spus si doamna notar).
Cand am fost la notar eu i.am spus clar ca femeia renunta la mostenire in schimbul sumei de ... dumneaei a spus ca nu se poate
pt ca trebuie sa accepte mostenirea si tre sa facem partajul si abea atunci iese ea din schema, ea facandu.mi aceasta procura in care pot semna actele in locul ei.
Am vb cu sora tatalui si ea ma invatat ca sotia trebuie sa dea o declaratie prin care sotia renunta dar vă da.ti seama ca nu mi.a cazut
bine cand a spus dna notar ca nu se poate
Cand am spus ca pot semna orice m.am referit exact la actele pt partaj.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am vb cu sora tatalui si ea ma invatat ca sotia trebuie sa dea o declaratie prin care sotia renunta dar vă da.ti seama ca nu mi.a cazut
bine cand a spus dna notar ca nu se poate
in faza asta nici nu mai conteaza daca se putea sau nu..
Succesiunea
danielnel
antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Partaj
dorel13
Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)